Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί η Tesla έχασε 126 δισ. δολάρια μέσα σε μία μέρα;

Ελλάδα 21:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί η Tesla έχασε 126 δισ. δολάρια μέσα σε μία μέρα;

ΝΕΑ

Γιατί η Tesla έχασε 126 δισ. δολάρια μέσα σε μία μέρα;

ΝΕΑ

Η ανακοίνωση της εξαγοράς του Twitter από τον Musk οδήγησε την μετοχή της εταιρίας κάθετη πτώση και τους επενδυτές σε μεγάλες σκέψεις.

Advertisement
Advertisement

Η εξαγορά του Twitter από τον Μusk δεν έγινε δεκτή με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από τους μετόχους της Tesla και τα χρηματιστήρια. Είναι ενδεικτικό ότι μέσα σε μόλις μία ημέρα, στις 26 Απριλίου, η μετοχή έπεσε κατά 12%, στα 876.42 δολάρια.

Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε μία συνεδρίαση η εταιρία έχασε 126 δισεκατομμύρια δολάρια από την χρηματιστηριακή της αξία.

Η μεγάλη αυτή πτώση αντανακλά τις ανησυχίες των επενδυτών για την εξαγορά του Twitter και τους φόβους ότι ο Musk ίσως να πουλήσει μετοχές της Tesla για να μπορέσει να συγκεντρώσει το ποσό των 44 δισ. δολαρίων που είναι το αντίτιμο.

Advertisement
Advertisement

Όπως σημειώνουν αναλυτές, το 17% των μετοχών που έχει στην Tesla ο Musk συρρικνώθηκε κατά 40 δισ. δολάρια από τις 4 Απριλίου, σχεδόν το διπλάσιο από την εγγύηση που πρέπει να καταβάλει για την εξαγορά του Τwitter.

Tην όλη κατάσταση έρχεται να επιβαρύνει το γεγονός ότι ο ίδιος ο Musk δεν δίνει πληροφορίες για το πως θα βρει τα 21 δισ. δολάρια που έχει εγγυηθεί προσωπικά ο ίδιος.

Το γεγονός όμως ότι χρησιμοποιεί μετοχές της Tesla ως εγγύηση έχει κάνει τους επενδυτές να ανησυχούν ότι θα πουλήσει τμήμα από το δικό του μερίδιο στην εταιρία για να προχωρήσει στην αγορά του Twitter.

Advertisement

Πάντως δεν είναι μόνο η αναστάτωση από την εξαγορά του Τwitter που ασκεί πιέσεις στην μετοχή της Tesla. Η χαμηλότεροι από το προβλεπόμενο ρυθμοί ανάπτυξης αλλά και ο υψηλός πληθωρισμός που όπως φαίνεται θα παραμείνει για αρκετό διάστημα, δημιουργούν συνθήκες για πωλήσεις μετοχών σε όλο τον κόσμο.

Advertisement

Παρ΄ όλα αυτά η πτώση των μετοχών έρχεται μετά από την ανακοίνωση της Tesla για κέρδη ρεκόρ στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, ενώ πριν τις 26 Απριλίου οι μετοχές της ήταν περιζήτητες ανάμεσα στις μεγάλες εταιρίες. Κάτι που για πολλούς σημαίνει ότι η τιμή της θα επανέλθει γρήγορα στα κανονικά επίπεδα, όταν καταλαγιάσει ο θόρυβος για το Twitter και ο Musk ξεκαθαρίσει με ποιόν τρόπο θα γίνει η εξαγορά.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει πάντως και το γεγονός ότι οι μετοχές του Twitter παρουσίασαν και αυτές πτώση 3,9% στις 26 Απριλίου, κλείνοντας στα 49,68 δολάρια. Αυτό ίσως να σχετίζεται με κάτι που κυκλοφορεί όλο και περισσότερο στις ΗΠΑ, ότι ο Μusk, βλέποντας και την πορεία των μετοχών της Tesla, ίσως το ξανασκεφτεί και δεν προχωρήσει τελικά στην εξαγορά.

Κάτι που μάλλον μοιάζει απίθανο, αν και το παρελθόν του σε εξαγορές και ο απρόβλεπτος χαρακτήρας του Musk κάνουν πολλούς να είναι συγκρατημένοι.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποια εταιρία βλέπει το τέλος της κυριαρχίας της Tesla;
Απίστευτα κέρδη για την Tesla, τρίβει τα χέρια του ο Elon Musk!
Πως η Tesla βγάζει από τη μύγα… ξύγκι