Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα Mercedes E-Class θα είναι κάπως έτσι

Ελλάδα 14:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα Mercedes E-Class θα είναι κάπως έτσι

ΝΕΑ

Η νέα Mercedes E-Class θα είναι κάπως έτσι

ΝΕΑ

Αρνούμενοι να διαβούν παράτολμα σχεδιαστικά μονοπάτια, οι καλλιτέχνες της Kolesa καταθέτουν μια μάλλον συντηρητική πρόταση με πρωταγωνίστρια τη μελλοντική E-Class.

Advertisement
Advertisement

Δεδομένης της πενταετούς παρουσίας της πέμπτης γενιάς της E-Class στην παγκόσμια αγορά, η Mercedes ήδη εργάζεται πάνω στη νέα εκδοχή του μεγάλου της sedan.

Η εξέλιξη της νέας γενιάς βρίσκεται σε νηπιακό στάδιο, αλλά αυτό δεν αποτρέπει τη γνωστή ρωσική ιστοσελίδα Kolesa από το να καταθέσει τη δική της πρόταση όσον αφορά την εμφάνιση του μοντέλου.

Οι designers δεν προχώρησαν σε ριζοσπαστικές σχεδιαστικές αλλαγές, αλλά υιοθέτησαν μια συντηρητική στάση, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στο υπάρχον σχέδιο.

Advertisement
Advertisement

Η μάσκα, ο προφυλακτήρας και οι εισαγωγές αέρα έχουν κληρονομηθεί απείραχτες, αλλά τα φώτα μοιάζουν ελαφρώς πιο αιχμηρά, με μια μικρή διαφοροποίηση στη φωτεινή υπογραφή.

Οι πιο παρατηρητικοί θα εντοπίσουν επίσης πιο λεπτά τραπεζοειδή φώτα στο πίσω μέρος, αλλά και νέας σχεδίασης ζάντες που ενισχύουν την κομψή προσωπικότητα της E-Class.

Advertisement

Εικόνα για το εσωτερικό δεν υπάρχει, αλλά αναμένονται σημαντικές αναβαθμίσεις σε κάθε επιμέρους τομέα, από τις επενδύσεις και το design του ταμπλό μέχρι και τη συνδεσιμότητα.

Μεγαλύτερη αλλαγή ενδεχομένως να συνιστά η νέα μεγάλη κεντρική οθόνη αφής (βλ. S-Class και C-Class) η οποία θα είναι κάθετα τοποθετημένη και θα υποστηρίζει την πιο πρόσφατη εξέλιξη του συστήματος πολυμέσων MBUX.

Advertisement

Πίσω από το τιμόνι –πιθανότατα- θα δεσπόζει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 9,5 ιντσών, (προαιρετικά 11,9″), ενώ θα υπάρχει και μια πλούσια δέσμη συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης.

Όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι,  η ανανέωση στην οποία υποβλήθηκε το μοντέλο εντός του 2020 ίσως καθορίσει αναλόγως τις εξελίξεις, διατηρώντας τον βασικό “κορμό” κινητήρων, με ήπια υβριδικές βενζινοκινήτες εκδόσεις από 197 PS έως και 435 PS, αλλά και πετρελαιοκίνητες από 194 έως και 330 PS.

Παρούσες στο υπάρχον facelift μοντέλο είναι και οι plug-in hybrid εκδόσεις E 300e 4MATIC και E 300de που συνδυάζονται τόσο με το sedan όσο και το station αμάξωμα.

Advertisement

Πληροφορίες για το λανσάρισμα της 6ης γενιάς της E-Class δεν υπάρχουν, με τα όποια νεότερα να αναμένονται εντός του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι πιστοί πελάτες έσωσαν τη Mercedes SL
Διπλή ένσταση από τη Mercedes, τις απέρριψε η FIA
Η Lancia θα γίνει η Mercedes της Stellantis!