Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέες Mercedes E-Class Coupe και Cabrio με περισσότερο δυναμισμό

Ελλάδα 10:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέες Mercedes E-Class Coupe και Cabrio με περισσότερο δυναμισμό

ΝΕΑ

Νέες Mercedes E-Class Coupe και Cabrio με περισσότερο δυναμισμό

ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz παρουσίασε το facelift της E-Class με την παρουσίαση των sedan, wagon και All Terrain Wagon και τώρα αποκαλύπτει και τις Coupe και Cabrio εκδόσεις του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes έχει δύο ακόμα καλές και κομψές προτάσεις για την οικογένεια της E-Class. Χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές σε σχέση με την προ-facelift εικόνα του μοντέλου, η Coupe και η Cabrio εκδοχές, είναι αυτό που περιμένει κανείς από ένα μοντέλο της Mercedes: Ένα κράμα κομψότητας και δυναμισμού, σε ποσοστά που δεν μπορεί να πει κανείς πως το ένα χαρακτηριστικό υπερκαλύπτει το άλλο.

Advertisement
Advertisement

Μαζί με τις δύο νέες εκδόσεις, η Mercedes παρουσίασε και τα τέσσερα νέα χρώματα με τα οποία θα είναι διαθέσιμα τα μοντέλα, το αμέσως επόμενο διάστημα όταν και θα κάνουν ντεμπούτο στις εκάστοτε αγορές. Οι νέες χρωματικές επιλογές είναι οι Cirrus Silver Metallic, Graphite Grey Metallic, Mojave Silver Metallic και Patagonia Red Metallic. Ανανέωση έχει υποστεί και η γκάμα με τα διαθέσιμα σχέδια ζαντών, που σύμφωνα με τη Mercedes, εμφανίζουν και καλύτερη αεροδυναμική συμπεριφορά, κάτι που βοηθάει και στην εξοικονόμηση καυσίμου.

Στην AMG 53 το μοτίβο της μάσκας σε σχήμα διαμαντιού που έχουν οι απλές εκδόσεις, αντικαθίσταται με μια σχεδίαση που ονομάζεται «Panamericana» με 12 κάθετες ράγες, ενώ στο πίσω μέρος οι απολήξεις της εξάτμισης είναι στρογγυλές και τέσσερις. Όπως και με τα μοντέλα E-Class sedan και wagon, τα αμάξωμα Coupe και Cabrio έχουν μια σειρά τεχνολογικών βελτιώσεων στο εσωτερικό ξεκινώντας από το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα MBUX με δύο οθόνες, 10,25 και 12,3 ιντσών.

Advertisement

Ένα νέο στοιχείο σε σχέση με την προηγούμενη γενιά του μοντέλου, είναι το νέο διαισθητικό τιμόνι, που υποστηρίζει λειτουργίες αφής οι οποίες έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των μετακινήσεων. Αυτό, διατίθεται τόσο στις νορμάλ εκδόσεις του μοντέλου, όσο και στις sport (AMG και AMG Line) και περιλαμβάνει έναν αισθητήρα δύο ζωνών μέσα στη στεφάνη που ανιχνεύει εάν τα χέρια του οδηγού κρατούν το τιμόνι. Αυτό επιτρέπει στα συστήματα βοήθειας να γνωρίζουν αυτόματα ποιος ελέγχει το όχημα.

Advertisement

Μια άλλη νέα προσθήκη για το νέο μοντέλο, είναι η ρύθμιση του καθίσματος του οδηγού, μέσω της οθόνης αφής στο κέντρο του ταμπλό. Κατά το λανσάρισμα, η νέα E-Class Coupe και Cabrio θα είναι διαθέσιμη με τον 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα των 3,0 λίτρων, στις E450 και E53 AMG. Αμφότερες οι εκδόσεις διαθέτουν το EQ Boost, το υβριδικό σύστημα 48 volt με ενσωματωμένη γεννήτρια/μίζα για τη βελτίωση της οικονομίας καυσίμου. Το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις με την κίνηση να  μεταδίδεται μόνο στους πίσω τροχούς αλλά και τετρακίνητες (4MATIC), σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9 σχέσεων. Το E450 αποδίδει 360 ίππους και το EQ Boost του προσθέτει 21 ίππους επιπλέον.

Advertisement

Στην E53 AMG που διατίθεται στάνταρ με την μεταβλητή τετρακίνηση AMG Performance 4MATIC +, ο τρίλιτρος κινητήρας αποδίδει 429 ίππους (+21 ίππους από το EQ Boost). Όπως και στην προηγούμενη γενιά του μοντέλου, έτσι και τώρα, δεν προβλέπεται να λανσάρει έκδοση E63 AMG η εταιρεία. Τιμές και λοιπές τεχνικές λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί αλλά αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι να μάθουμε περισσότερα, με δεδομένο το ότι η κυκλοφορία των νέων εκδόσεων στην Ευρώπη, υπολογίζεται πως θα αρχίσει το Φθινόπωρο.