Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi: Αυτό θα μπορούσε να είναι το Urbansphere… παραγωγής

Ελλάδα 19:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi: Αυτό θα μπορούσε να είναι το Urbansphere… παραγωγής

ΝΕΑ

Audi: Αυτό θα μπορούσε να είναι το Urbansphere… παραγωγής

ΝΕΑ

Τα minivan δεν έχουν πλέον ιδιαίτερη απήχηση στις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Αυτό δεν ισχύει και για την τεράστια αγορά της Κίνας, καθώς τα sedan και τα MPV έχουν ακόμη μέλλον.

Η πλέον υπολογίσιμη αγορά του πλανήτη, λειτουργεί ως ρυθμιστής σε μεγάλο βαθμό για τις εταιρείες -και συγκεκριμένα την Audi- που βλέπουν πως ένα κομψό πολυχρηστικό με premium χαρακτήρα, θα μπορούσε να έχει νόημα στην Κίνα. Το πλάνο ξεκίνησε με το πρωτότυπο Urbansphere, ένα φαντεζί πολυχρηστικό που αποκαλύφθηκε τελικά διαδικτυακά και όχι στην έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου -όπως προοριζόταν- που αναβλήθηκε. Οι άνθρωποι της Audi βέβαια απέφευγαν τον όρο MPV για το ιδιαίτερο Urbansphere, μη θέλοντας να μειώσουν το στυλ από το image του, ωστόσο στην πράξη, είναι ένα mini van που ρίχνει το βάρος στην πρακτικότητα και εστιάζει στην αγορά της Κίνας.

Advertisement
Advertisement

Ο γνωστός Ρώσος ψηφιακός σχεδιαστής Kolesa, έλαβε όλα αυτά υπόψη του, και σχεδίασε το πολυχρηστικό της Audi όπως θα μπορούσε να είναι στην πραγματικότητα με την τελική του μορφή. Το MPV με τη συρόμενη πίσω πόρτα, θα μπορούσε να είναι επταθέσιο ή και οκταθέσιο, καθώς έχει τρεις σειρές καθισμάτων, ενώ βασιζόμενο στην πλατφόρμα PPE, το πιθανότερο θα ήταν να είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Ένα ακόμη μοντέλο δηλαδή με την προσθήκη e-tron στην ονομασία του, κάτι σαν premium εναλλακτική του VW ID.6. Αυτό εκτός από το να απευθύνεται στην αγορά της Κίνας, το πιθανότερο είναι να κατασκευάζεται και στα εργοστάσια της χώρας, σε μία ολοκληρωμένη προσπάθεια για εμπορική επιτυχία στην Άπω Ανατολή. Αρκεί πρώτα να ξεμπερδέψουμε και με τις επιπτώσεις του Covid-19, γιατί στη Σαγκάη οι πολίτες βιώνουν ακόμη ημέρες σκληρού lockdown.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημη παρουσίαση: Audi skysphere concept (+video)
Πως εντυπωσιάζει το Audi A6 TFSI e τους επιβάτες του;
Μεγάλη ηλεκτρική αυτονομία για τα PHEV της Audi 

Advertisement