Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί οι Alfa Romeo Giulia και Stelvio δεν γίνονται υβριδικές;

Ελλάδα 11:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί οι Alfa Romeo Giulia και Stelvio δεν γίνονται υβριδικές;

ΝΕΑ

Γιατί οι Alfa Romeo Giulia και Stelvio δεν γίνονται υβριδικές;

ΝΕΑ

Τα δύο μεγάλα μοντέλα της ιταλικής εταιρίας θα περάσουν απευθείας στην ηλεκτρική εποχή χωρίς να μεσολαβήσουν υβριδικές εκδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Αν και τα υβριδικά συστήματα είναι πολύ της μόδας αυτή την εποχή και παρά το γεγονός ότι και η ίδια η Alfa Romeo έχει δύο υβριδικά συστήματα στη νέα Tonale, τα μεγάλα της μοντέλα, η Giulia και η Stelvio δεν μπορούν να εφοδιαστούν με κάποια υβριδική διάταξη.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό αποκαλύφθηκε από τον υπεύθυνο για την προϊοντική εξέλιξη της εταιρίας Daniel Guzzafame, ο οποίος δήλωσε σε περιοδικό της Αυστραλίας ότι η εταιρία δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε κάποιον εξηλεκτρισμό των δύο αυτών μοντέλων.

Και αυτό γιατί όταν σχεδιάστηκε η πλατφόρμα Giorgio πάνω στην οποία βασίζονται και τα δύο, δεν είχε γίνει πρόβλεψη για την ενσωμάτωση κάποιου υβριδικού συστήματος.

Advertisement
Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να γίνουν σημαντικές επεμβάσεις πάνω σε αυτή την πλατφόρμα, κάτι που κρίνεται οικονομικά ασύμφορο.

Ενώ ακόμα και αν προχωρήσουν στην υιοθέτηση ενός mild υβριδικού συστήματος των 48V, τα οφέλη δεν θα είναι σημαντικά στην κατανάλωση και τους ρύπους, ενώ παράλληλα θα επιβαρύνουν και την τιμή των αυτοκινήτων.

Η ίδια η εταιρία, και ο Guzzafame αναγνωρίζει ότι η έλλειψη υβριδικού συστήματος επιδρά στις πωλήσεις των δύο μοντέλων, ιδίως σε αγορές που επιβάλλουν μεγάλους φόρους ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων.

Advertisement

Αυτό που μένει είναι να περάσει η εταιρία απευθείας στην εποχή της καθαρής ηλεκτροκίνησης, χωρίς να έχει μεσολαβήσει το υβριδικό στάδιο στα δύο αυτά αυτοκίνητα.

Advertisement

Τα νέα μοντέλα που θα τα αντικαταστήσουν θα παρουσιαστούν προς τα τέλη της δεκαετίας, με την Alfa Romeo να έχει ξεκαθαρίσει ότι θα πουλά μόνο ηλεκτρικά από το 2027, κάτι που ισχύει και για το γκρουπ Stellantis από το τέλος της δεκαετίας που διανύουμε.

Πάντως οι αντικαταστάτες των Giulia και Stelvio δεν θα είναι τα μεγαλύτερα μοντέλα της εταιρίας στη νέα της εποχή, καθώς ένα πιο upper class ηλεκτρικό μοντέλο θα παρουσιαστεί στην αγορά μέχρι το 2027.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Alfa Romeo που θέλουμε ΣΗΜΕΡΑ στο γκαράζ (+video)
Αυτή είναι η πιο γρήγορη Alfa Romeo Giulia
Επίσημο: Η plug-in υβριδική Alfa Romeo Tonale

Advertisement