Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί ένα Ηonda S2000 είναι η καλύτερη επένδυση του κόσμου;

Ελλάδα 10:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί ένα Ηonda S2000 είναι η καλύτερη επένδυση του κόσμου;

ΝΕΑ

Γιατί ένα Ηonda S2000 είναι η καλύτερη επένδυση του κόσμου;

ΝΕΑ

Αν για τους περισσότερους ισχύει ότι η αγορά αυτοκινήτου είναι μία αναπόφευκτη χασούρα χρημάτων, μάλλον δεν έχουν υπόψη τους αυτό το κόκκινο Honda S2000.

Advertisement
Advertisement

Τα πράγματα με τα σπορ μοντέλα εξ Ιαπωνίας έχουν πραγματικά ξεφύγει στις ΗΠΑ, με το χρηματιστήριο αξιών των μεταχειρισμένων να έχει εκτοξευθεί σε απίστευτα νούμερα.

Και αν μέχρι τώρα τα 80’s και ιδίως τα 90’s είχαν την τιμητική τους, με αυτοκίνητα όπως η Τoyota Supra να ξεπερνούν και τις 200.000 δολάρια, ήρθε η ώρα όπως φαίνεται και για κάποια αυτοκίνητα πολύ πιο σύγχρονα.

Advertisement
Advertisement

Ο λόγος για το Honda S2000 το οποίο υπήρξε μία από τις πιο εμβληματικές στιγμές της δεκαετίας του 2000, και ένα από τα πιο γνήσια σπορ μοντέλα της δεκαετίας. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο των φωτογραφιών μας είναι του 2008 και έχει μόλις 1.300 χιλιόμετρα στο κοντέρ του.

Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε και από τις εικόνες, τόσο σε ότι αφορά το αμάξωμα όσο και το σχεδόν απείραχτο σαλόνι. Και είναι μάλιστα και η καλή έκδοση, με τον δίλιτρο V-Tec και όχι η 2,2 που κυκλοφορούσε εκείνη την εποχή στις ΗΠΑ.

Advertisement

Η τιμή του ως καινούργιο το 2008 ήταν στα μόλις 34.300 δολάρια, ενώ τώρα φτάνει τις 149.995 δολάρια!

Advertisement

Το ποσό είναι πέρα για πέρα εξωφρενικό, όσο καλό και να υπήρξε στην εποχή του (και ακόμα και σήμερα) το S2000. Ιδίως όταν με αυτά τα λεφτά στις ΗΠΑ μπορείς να αγοράσεις καινούργια αυτοκίνητα όπως μία 911 GT3, η οποία προφανώς απέχει έτη φωτός από το roadster της Ηonda.

To θέμα είναι ότι ακόμα και στις ΗΠΑ, μπορεί να βρει κανείς καλοσυντηρημένα S2000 με αρκετά λιγότερα χρήματα, ανάμεσα στις 50 και τις 60 χιλιάδες δολάρια. Όμως όλα δείχνουν ότι το Honda S2000 θα αποτελέσει το επόμενο blue chip στο παράλογο χρηματιστήριο των μεταχειρισμένων στις ΗΠΑ.

Advertisement

Μα 150 χιλιάρικα! Είμαστε με τα καλά μας;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δημοπρασία για τη Renault R24 του Alonso
Δημοπρασία για την πιο ακριβή Mercedes Gullwing
Δημοπρασία για το ιδιαίτερο Buick Blackhawk