Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί δεν βλέπουμε πια ατυχήματα από το Nurburgring;

Ελλάδα 13:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί δεν βλέπουμε πια ατυχήματα από το Nurburgring;

ΝΕΑ

Γιατί δεν βλέπουμε πια ατυχήματα από το Nurburgring;

ΝΕΑ

Τα video με ατυχήματα ιδιωτών στο Nurburgring ήταν ένα αγαπημένο θέαμα για τους φίλους του αυτοκινήτου. Τώρα όμως θα πρέπει να ζήσουν χωρίς αυτά.

Advertisement
Advertisement

Η απουσία βίντεο με ατυχήματα από το Nurburgring στο YouTube μπορεί να αποδοθεί σε έναν συνδυασμό παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων νομικών περιορισμών, ανησυχιών για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των πολιτικών του Nurburgring.

Σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία, είναι παράνομη η δημοσίευση φωτογραφιών ή βίντεο από ατυχήματα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια τουριστικών διαδρομών στο Nurburgring.

Το άρθρο 201α του γερμανικού ποινικού κώδικα, γνωστό ως νόμος περί θεατών, απαγορεύει τη βιντεοσκόπηση ατόμων χωρίς τη συγκατάθεσή τους, ιδίως εάν το υλικό απεικονίζει την αδυναμία τους ή βλάπτει σημαντικά τη φήμη τους.

Advertisement
Advertisement

Ο νόμος αυτός ισχύει για όλες τις τοποθεσίες στη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένου του Nurburgring. Η δημοσίευση βίντεο από ατυχήματα μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για τους εμπλεκόμενους οδηγούς.

Πολλά άτομα ταξιδεύουν στο Nurburgring με μεγάλα έξοδα και συναισθηματική επένδυση για να εκπληρώσουν το όνειρό τους να αγωνιστούν στην πίστα.

Όταν οι συγκρούσεις τους κοινοποιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί να οδηγήσουν σε συναισθηματικό τραύμα και αποθάρρυνση.

Advertisement

Ορισμένοι οδηγοί έχουν ασκήσει αγωγές κατά του Nurburgring αντί να στοχοποιήσουν αυτούς που δημοσιεύουν τα βίντεο.

Για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής και να προστατεύσει τον εαυτό του, το Nurburgring εισήγαγε Media Passes για άτομα που ενδιαφέρονται να τραβήξουν φωτογραφίες ή βίντεο με σκοπό το κέρδος.

Advertisement

Οι κάτοχοι αυτών των αδειών πρέπει να ελέγχονται και να έχουν εγκρίνει το τελικό περιεχόμενό τους από το Nurburgring, εάν σκοπεύουν να το εκμεταλλευτούν οικονομικά.

Επιπλέον, το Nurburgring επιτρέπει στους οδηγούς να αρνούνται τη φωτογράφηση ή τη βιντεοσκόπηση επιδεικνύοντας ένα ειδικό αυτοκόλλητο στο όχημά τους.

Ενώ τα βίντεο με ατυχήματα έχουν γίνει σπάνια λόγω νομικών ζητημάτων και ζητημάτων προστασίας της ιδιωτικής ζωής, ορισμένα κανάλια του YouTube έχουν αλλάξει το περιεχόμενό τους και επικεντρώνονται σε “αποτυχίες” ή “επικίνδυνη οδήγηση” κατά τη διάρκεια τουριστικών περιόδων.

Advertisement

Αυτά τα βίντεο μπορεί να περιλαμβάνουν περιπτώσεις που βγαίνουν εκτός πίστας, περιστρέφονται ή παραλίγο ατυχήματα χωρίς πραγματικές συγκρούσεις, προσφέροντας μια πιο ήπια προσέγγις για τις προκλήσεις που έχει η πίστα.

Πολλά από τα βίντεο με ατυχήματα στο Nurburgring που παραμένουν στο YouTube προέρχονται από πραγματικούς αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού και όχι από τουριστικές περιόδους. Αυτά τα αγωνιστικά ατυχήματα θεωρούνται φυσικό μέρος των αγώνων και δεν αντιμετωπίζουν τους ίδιους νομικούς και ιδιωτικούς περιορισμούς.

Σε κάθε περίπτωση, μείωση των βίντεο με ατυχήματα στο Nurburgring στο YouTube οφείλεται κυρίως σε νομικούς περιορισμούς, σε ζητήματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής και στις προσπάθειες του Nurburgring να προστατεύσει τόσο τους οδηγούς όσο και τη φήμη του.

Ενώ το περιεχόμενο των ατυχημάτων που σχετίζονται με τις τουριστικές περιόδους έχει γίνει πλέον σπάνιο, τα ατυχήματα που σχετίζονται με τους αγώνες που γίνονται στην πίστα εξακολουθούν να προκαλούν ενδιαφέρον και κάλυψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η BMW M2 τα «σπάει» στο Ring (+video)
Τραγικό ατύχημα στο Nurburgring!
Έσπασε τα χρονόμετρα η Ferrari στην «Πράσινη Κόλαση» (+video)