Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί αναβάλλεται και πάλι το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης;

Ελλάδα 6:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιατί αναβάλλεται και πάλι το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης;

ΝΕΑ

Γιατί αναβάλλεται και πάλι το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης;

ΝΕΑ

Οι κλασικές εκθέσεις αυτοκινήτου φαίνεται ότι φθάνουν οριστικά στο τέλος τους, δίνοντας την θέση τους σε πιο έξυπνες και στοχευμένες ιδέες προβολής των αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Η τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκε το φημισμένο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης ήταν το 2019. Από εκεί και πέρα ακολούθησαν 3 χρονιές (2020, 2021 και 2022) που οι διοργανωτές την ακύρωσαν λόγω της πανδημίας αλλά και των προβλημάτων που υπήρχαν στην παραγωγή αυτοκινήτων.

Για το 2023 τα πράγματα έδειχναν πιο ευοίωνα, καθώς ο κορωναϊός δεν είναι πια τόσο μεγάλη απειλή. Μάλιστα είχε αποφασιστεί η έκθεση να “σπάσει” σε δύο κομμάτια, μία κλασικά τον Φεβρουάριο στην Γενεύη και μία το Νοέμβριο στο Κατάρ.

Όμως σε μία ανακοίνωση που προχώρησε η εταιρία που διοργανώνει την έκθεση στην Γενεύη, ενημερώνει το κοινό ότι αυτή ακυρώνεται για άλλη μια χρονιά, την τέταρτη στην σειρά.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, αυτό αφορά μόνο το σκέλος της Γενεύης, ενώ εκείνη που θα διοργανωθεί στο Κατάρ προχωρά κανονικά. Τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας.

Ο πρόεδρος της επιτροπής που διοργανώνει την έκθεση Maurice Turenttini δήλωσε ότι έγινε κάθε προσπάθεια για να προχωρήσει η φετινή διοργάνωση και μάλιστα σε μία νέα και πιο σύγχρονη μορφή. Όμως τελικά το ρίσκο είναι μεγάλο.

Advertisement

Είναι προφανές, σύμφωνα με στελέχη των διοργανωτών, ότι σε αυτούς τους καιρούς της αβεβαιότητας, πολλές μάρκες δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους σε μία έκθεση που θα γίνει στην Ευρώπη μέσα στον χειμώνα.

Γεγονός είναι πάντως ότι μετά την πρώτη χρονιά της ακύρωσης, ήταν προφανές ότι το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης δύσκολα θα έβρισκε την παλιά του αίγλη. Τα ήθη στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν αλλάξει κατά πολύ και οι εταιρίες βρίσκουν μάλλον ασύμφορο να δώσουν τα -πολλά- χρήματά τους σε μία “συμβατική” έκθεση αυτοκινήτου.

Advertisement

Αντιθέτως προτιμούν διάφορα μικρά και στοχευμένα events όπως αυτό που γίνεται στο Goodwood ή στο Monterey αυτόν τον καιρό (ή την Mobility που οργανώνεται στην χώρα μας στα μέσα Σεπτεμβρίου αποκλειστικά για την ηλεκτροκίνηση) για να παρουσιάσουν τα αυτοκίνητά τους.

Με δεδομένο ότι αλλάζουν και οι αγοραστικές συνήθειες του κοινού που γίνονται όλο και περισσότερο διαδικτυακές και διαδραστικές, μία “στατική” έκθεση αυτοκινήτου όπως αυτή της Γενεύης (ή και αντίστοιχες σε όλο τον κόσμο) δεν έχουν πλέον νόημα σε μία αυτοκίνηση που αλλάζει με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Σαλόνι της Γενεύης επιστρέφει
Οριστικό: Αναβάλλεται η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης 2022
Επισκεφτείτε τη MOBILITY 2021… ψηφιακά!

Advertisement