Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί αυτό το ηλεκτρικό smart έχει… 50.000 ευρώ; (+vid)

Ελλάδα 15:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί αυτό το ηλεκτρικό smart έχει… 50.000 ευρώ; (+vid)

ΝΕΑ

Γιατί αυτό το ηλεκτρικό smart έχει… 50.000 ευρώ; (+vid)

ΝΕΑ

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης του 2019, η Brabus παρουσίασε το Ultimate E, μια έκδοση του Smart EQ Fortwo προτού αυτό ανανεωθεί. Η πανδημία που επήλθε τελευταία διαφοροποίησε λίγο τα πλάνα της εταιρίας.

Advertisement
Advertisement

Τώρα, η Brabus έλαβε υπόψη την ενημέρωση του μεσαίου κύκλου και αποκάλυψε το Ultimate E Facelift με βάση το αναθεωρημένο Smart EQ Fortwo Cabrio. Υποτίθεται ότι θα έκανε το ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, αλλά από τη στιγμή που η εκδήλωση ακυρώθηκε, η γερμανική εταιρεία αποφάσισε να καθυστερήσει την παρουσίαση του.

Έχουμε λοιπόν: Ένα “ευρυζωνικό” Smart EQ Fortwo Cabrio που πατά σε σφυρήλατους τροχούς 18 ιντσών Monoblock Y και διαθέτει αναβαθμισμένο σύστημα μετάδοσης καθώς και αποκλειστικό εσωτερικό με δέρμα Brabus. Η συνταγή παραμένει σε μεγάλο βαθμό η ίδια με το Ultimate E του περασμένου έτους. Η ισχύς του ηλεκτρικού κινητήρα αυξήθηκε στα 92 άλογα και η μέγιστη ροπή στα 180 Nm, επιτρέποντας στο Ultimate E Facelift να επιταχύνει από τα 0 στα 100 km/h σε 10,9 δευτερόλεπτα στη λειτουργία Sport +. Η τελική ταχύτητα δεν είναι εντυπωσιακή, καθώς περιορίζεται στα 130 km/h.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί τρόποι κίνησης: Επίπεδο 1 (απόθεμα ενέργειας), Eco (αυξάνει τον ρυθμό ανάκτησης ενέργειας), Sport (ταχύτερη απόκριση επιτάχυνσης, χαμηλότερος ρυθμός ανάκτησης ενέργειας) και Sport + (απελευθερώνει το πλήρες δυναμικό του κινητήρα). Δεδομένου ότι εξακολουθούμε να μιλάμε για ένα EV, πρέπει να πούμε ότι η αυτονομία του Smart EQ Fortwo μπορεί να φτάσει τα 125 km με μία φόρτιση, ανάλογα βέβαια με το στυλ οδήγησης.

Η εμφάνιση του αυτοκινήτου σίγουρα προτρέπει για πιο εντυπωσιακή απόδοση από ό, τι πραγματικά ισχύει. Το κιτ Widebar Widebar, οι επιθετικοί προφυλακτήρες με μεγάλες εισόδους αέρα στο μπροστινό μέρος και ο μεγάλος διαχύτης στο πίσω μέρος μαζί με τους μεγάλους τροχούς, το καθιστούν ίσως το πιο έξυπνο Smart EQ Fortwo.

Advertisement

Το μέγεθος των ελαστικών υψηλής απόδοσης είναι σίγουρα ασυνήθιστο για ένα μίνι αυτοκίνητο: 205/35 R18 μπροστά και 235/30 R18 πίσω, τοποθετημένα σε ζάντες 7Jx18 ιντσών και 8Jx18 ιντσών, αντίστοιχα. Το εσωτερικό από δέρμα είναι εξίσου εντυπωσιακό. Η μαύρη δερμάτινη ταπετσαρία Brabus Mastik, με φωτεινή κόκκινη αντίθεση στις ραφές και οι ανάλογες ακριβές επενδύσεις στα σπορ καθίσματα και το πάνελ των θυρών αναβαθμίζουν την εικόνα της καμπίνας. Το Brabus Ultimate E Facelift διαθέτει επίσης πεντάλ αλουμινίου, παρόμοιο υλικό συναντάμε σε επιλογέα και χειρόφρενο, ενώ παράλληλα υπάρχουν χαρακτηριστικές πλάκες με φωτιζόμενο λογότυπο Brabus, όπως επίσης και λογότυπα στα δερμάτινα πατάκια δαπέδου. Η τιμή ανέρχεται στα 49.449 € χωρίς ΦΠΑ. Πρόκειται να κατασκευαστούν μόνο 50 μονάδες.

Advertisement