ΝΕΑ

Τέλη Κυκλοφορίας: Προσοχή – Για ποιους δεν ισχύει η παράταση;

Ελλάδα 17:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τέλη Κυκλοφορίας: Προσοχή – Για ποιους δεν ισχύει η παράταση;

Συγκριτικά

Τέλη Κυκλοφορίας: Προσοχή – Για ποιους δεν ισχύει η παράταση;

Συγκριτικά

Όσοι διατηρούν τα οχήματά τους σε ακινησία δεν μπορούν να τα κινήσουν αν δεν εξοφλήσουν τα Τέλη του 2022.

Advertisement

Η γενναία παράταση στην εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας 2022 που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών στους ιδιοκτήτες οχημάτων ισχύει για όσους είχαν εξοφλήσει τα Τέλη Κυκλοφορίας 2021 όπως επίσης και για εκείνους που είχαν πραγματοποιήσει άρση ακινησίας στα οχήματά τους εντός του 2021 με ισχύ όμως έως τα τέλη του 2021.

Οι δύο αυτές κατηγορίες ιδιοκτητών έχουν το δικαίωμα να εξοφλήσουν ή να επανακαταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους ηλεκτρονικά έως τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022 χωρίς να τους επιβληθεί κανένα απολύτως πρόστιμο από το ΥΠΟΙΚ.

Advertisement

Ωστόσο όσοι διατηρούν τα οχήματά τους σε φορολογική ακινησία και δεν έχουν καταβάλλει τα μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης ακινησίας με ισχύ έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 αυτοί οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες δεν πρέπει και δεν έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα να κινήσουν τα οχήματά τους εξαιτίας της δίμηνης παράτασης στην εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας που έχει δώσει το ΥΠΟΙΚ.

Ο μόνος τρόπος για να κινήσουν νόμιμα το όχημά τους είναι να πραγματοποιήσουν άρση ακινησίας καταβάλλοντας ολόκληρο το ποσό των Τελών Κυκλοφορίας 2022 ή να περιμένουν να δημοσιευθεί η σχετική διάταξη για την καταβολή μειωμένων Τελών Κυκλοφορίας 2022 σε περίπτωση άρσης ακινησίας.

Το πρόβλημα έχει ήδη φτάσει στα γραφεία του ΥΠΟΙΚ και στελέχη του Υπουργείου ξεκαθαρίζουν ότι η δίμηνη παράταση δεν καλύπτει όσους έχουν θέσει σε ακινησία το 2021 το αυτοκίνητό τους και θέλουν να προβούν στην άρση της.

Advertisement

Αν τώρα κάποιος θεωρεί ότι μπορεί να πραγματοποιήσει άρση ακινησίας χωρίς να το δηλώσει και να κινήσει «δωρεάν» για δύο μήνες το αυτοκίνητό του χωρίς να πληρώσει τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2022 είναι πολύ πιθανό να βρεθεί αντιμέτωπος με πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ πλέον των διπλάσιων Τελών Κυκλοφορίας και του προστίμου εκπρόθεσμης πληρωμής.

Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο τριπλασιάζεται στα 30.000 ευρώ και αφαιρείται για τρία χρόνια το δίπλωμα οδήγησης του κατόχου.

Advertisement

Επίσης η ψηφιακή κατάθεση πινακίδων δεν μπορεί να ολοκληρωθεί, σε περίπτωση που ο κάτοχος δεν έχει πληρώσει Τέλη Κυκλοφορίας ή δεν έχει ενεργό ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το όχημα!

Φωτογραφία: Eurokinisi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πότε θα ισχύσουν το 2022 τα Τέλη Κυκλοφορίας με το μήνα
Τέλη Κυκλοφορίας με άτοκες δόσεις
Μειώθηκαν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2022 στα τουριστικά λεωφορεία!

Advertisement