Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Για 16χρονους και όχι μόνο το ηλεκτρικό BAM

Ελλάδα 10:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Για 16χρονους και όχι μόνο το ηλεκτρικό BAM

Mobility

Για 16χρονους και όχι μόνο το ηλεκτρικό BAM

Mobility

Μια νέα εταιρεία στις ΗΠΑ παρουσιάζει το απόλυτο ηλεκτρικό εκτός δρόμου ηλεκτρικό, που προορίζεται και για τη δημιουργία νέας κατηγορίας αγώνων.

Advertisement
Advertisement

Η start up ΒΑΜ κάνει τη δική της «εκρηκτική» είσοδο στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων, παρουσιάζοντας ένα μικρό και χαρισματικό μοντέλο.

Η εταιρεία BAM είναι από το Phoenix της Arizona και από το όνομα και μόνο, μας δίνει το στίγμα της αυτοπεποίθησης που προβάλλει. Ως συντομογραφία, το όνομα μεταφράζεται ως «Battle Approved Motors», που σημαίνει πως έχει να κάνει με «οχήματα δοκιμασμένα στη μάχη». Το BAM UTV (“Utility Vehicle”) είναι ακόμα σε ψηφιακή μορφή και προβάλλεται για να φέρει υποψήφιους επενδυτές στην εταιρεία, οι οποίοι μπορούν να έρθουν σε επαφή με τους ιθύνοντες μέσω του site που δίνει και πρόσβαση σε μια νέα πλατφόρμα χρηματοδότησης. Η ΒΑΜ περιγράφοντας το προϊόν, κάνει λόγο για ένα «συνδυασμό Ferrari και Tesla» αν και από αισθητικής πλευράς, το όχημα στις φωτογραφίες μοιάζει περισσότερο με αγωνιστικό buggy για την έρημο και λιγότερο –έως καθόλου- με σπορ αυτοκίνητο- και ιδιαίτερα από το Maranello.

Advertisement
Advertisement

Μέσα στα πλάνα της, η ΒΑΜ έχει και τη δημιουργία μιας δικής της ξεχωριστής σειράς αγώνων εκτός δρόμου, όπου θα προσπαθήσει να καθιερωθεί απέναντι σε άλλες γνωστές και εδραιωμένες εταιρείες με το ίδιο αντικείμενο στις ΗΠΑ. Με τα UTV να είναι απόγονοι των ATV (ή αλλιώς, Quad για τις ΗΠΑ- οι τετράτροχες «γουρούνες» στα ελληνικά), τα μοντέλα αυτής της κατηγορίας προσφέρουν τη δυνατότητα σε νέους και όχι μόνο, να πάρουν γεύση από αγωνιστική δραστηριότητα. Αναφορικά με τις τεχνικές προδιαγραφές του μοντέλου της, η ΒΑΜ δεν έχει δώσει ακόμα πληροφορίες, πέραν του ότι θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Πολλά υποσχόμενο είναι ωστόσο το εσωτερικό του αυτοκινήτου, που δείχνει να είναι πολύ προηγμένο τεχνολογικά και προσφέρει όλα όσα μπορεί να ζητήσει κανείς από ένα όχημα που προορίζεται για αγωνιστική χρήση- και όχι μόνο. Προς το παρόν δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο ευρείας παραγωγής αυτοκινήτων, με την ΒΑΜ να κάνει λόγο για χειροποίητη κατασκευή με συγκολλήσεις τμημάτων πάνω σε ένα σωληνωτό πλαίσιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Schneider Electric: Η επώνυμη επιλογή στην οικιακή φόρτιση
Peugeot Electric: Τα σημαντικά πλεονεκτήματα της αγοράς ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου
Canoo Electric – Ένα φουτουριστικό pickup (video)

Advertisement

 

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement