Live Κίνηση
Περισσότερα
PEUGEOT 2021-1

Peugeot Electric: Τα σημαντικά πλεονεκτήματα της αγοράς ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Ελλάδα 18:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Peugeot Electric: Τα σημαντικά πλεονεκτήματα της αγοράς ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου

PEUGEOT 2021-1

Peugeot Electric: Τα σημαντικά πλεονεκτήματα της αγοράς ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου

PEUGEOT 2021-1

Η ηλεκτροκίνηση έρχεται να αλλάξει όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για το αυτοκίνητο. Και η Peugeot, με μία πλήρη γκάμα εξελιγμένων ηλεκτροκίνητων μοντέλων παρέχει όλες τις πρωτοποριακές τεχνολογίες ώστε αυτή η μετάβαση να γίνει αβίαστα αλλά και με την μεγαλύτερη οδηγική ευχαρίστηση.

Advertisement
Advertisement

Ζούμε σε μία εποχή που είναι χωρίς αμφιβολία η πιο επαναστατική στην ιστορία της αυτοκίνησης. Η ηλεκτροκίνηση και όλα όσα αυτή φέρνει στην καθημερινότητά μας αλλάζει μια για πάντα τις συνήθειές μας και όλα όσα περιμέναμε από το αυτοκίνητο. Για την Peugeot η πρόκληση αυτή έχει πάρει τον δρόμο της, καθώς η γαλλική εταιρία έχει ήδη στην αγορά μερικά ιδιαίτερα εξελιγμένα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα τα οποία ανταποκρίνονται στον μέγιστο βαθμό στις απαιτήσεις που θέτει η νέα εποχή.

Αυτοκίνητα που πέρα από τα δεκάδες σημαντικά βραβεία και τις κορυφαίες θέσεις στους πίνακες των πωλήσεων σε όλο τον κόσμο, καταφέρνουν να αναδεικνύουν και έναν premium χαρακτήρα ποιότητας και άνεσης που έχει αναβαθμίσει συνολικά την εικόνα της Peugeot στο τοπίο της σύγχρονης αυτοκίνησης.

Ποια είναι όμως τα πλεονεκτήματα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου και γιατί να το επιλέξει κανείς σήμερα; Η πρώτη και πιο χαρακτηριστική απάντηση έχει να κάνει με το οικολογικό τους προφίλ και τις μηδενικές εκπομπές ρύπων. Σήμερα οι άνθρωποι ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ανάγκη για προστασία του πλανήτη, οπότε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο αναδεικνύει τα μοντέρνα χαρακτηριστικά του ιδιοκτήτη του και τον προβάλει στον κύκλο του ως ένα πρόσωπο με σύγχρονο προφίλ και υψηλό κοινωνικό status.

Advertisement
Advertisement

Ένα στοιχείο που ενισχύει ακόμα περισσότερο αυτή την διάσταση είναι το γεγονός ότι στις περισσότερες πόλεις της Ευρώπης έχουν καθιερωθεί “πράσινες ζώνες” μέσα στις οποίες μπορούν να κινηθούν ελεύθερα και όλες τις ώρες της ημέρας μόνο όσα οχήματα κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια. Τα αυτοκίνητα με συμβατικούς κινητήρες απαγορεύεται να μπουν σε αυτές και πληρώνουν τσουχτερά πρόστιμα αν παραβούν αυτή την απαγόρευση. Η τάση αυτή αναμένεται να γενικευθεί μέχρι τα τέλη της δεκαετίας, κάτι που σίγουρα θα γίνει και στην Αθήνα, ιδίως στο ιστορικό της κέντρο.

Περισσότερες πληροφορίες για το compact SUV Peugeot e-2008 θα βρείτε εδώ

Advertisement

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι σαφώς πιο οικονομικά στην χρήση. Η τιμή του οικιακού ρεύματος είναι ιδιαίτερα χαμηλή σε σύγκριση με τα ορυκτά καύσιμα, και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Είναι παράλληλα και ιδιαίτερα οικονομικά στην συντήρηση, καθώς οι ηλεκτροκινητήρες έχουν λιγότερα μηχανικά μέρη, παρουσιάζουν ελάχιστες βλάβες και δεν απαιτούν σέρβις και αναλώσιμα (βλέπε λάδια κ.λπ.). Είναι επίσης αρκετά φιλικά και προς τα υπόλοιπα υποσυστήματα του αυτοκινήτου, όπως για παράδειγμα τα φρένα, όπου λόγω της πέδησης μέσω του κινητήρα, τα αναλώσιμα τους μπορούν να κρατήσουν πολλαπλάσιο χρόνο από ότι σε ένα συμβατικό μοντέλο.

Advertisement

Παρά την υψηλή αρχική τιμή κτήσης, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κάνουν πολύ πιο γρήγορα την απόσβεση λόγω των χαμηλότερων λειτουργικών τους εξόδων. Σε σύγκριση με ένα αντίστοιχο μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, το ηλεκτρικό θα κάνει την απόσβεση πολύ πιο σύντομα μέσα στον ωφέλιμο χρόνο ζωής ενός αυτοκινήτου. Σε αυτό βοηθούν τα οικονομικά κίνητρα που παρέχουν οι κυβερνήσεις αλλά και τα φορολογικά οφέλη που υπάρχουν σε όλη την διάρκεια της χρήσης του κάθε ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Περισσότερες πληροφορίες για το Peugeot e-208 θα βρείτε εδώ

Advertisement

Σε όλα τα παραπάνω, έρχεται να προστεθεί και η μοναδική οδηγική αίσθηση που παρέχει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Η ακαριαία απόδοση της ροπής δημιουργεί μία ασύλληπτη επιτάχυνση από κάθε ταχύτητα, που όμοιά της δεν υπάρχει σε αντίστοιχης τιμής αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Παράλληλα η απουσία μηχανικών θορύβων και τριγμών δημιουργούν ένα ιδιαίτερα ήσυχο και πολιτισμένο περιβάλλον είτε για τις αστικές μετακινήσεις είτε για τα μεγάλα ταξίδια. Ένα ακόμα στοιχείο που έχει ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η τοποθέτηση της μπαταρίας κάτω από το δάπεδο, κατεβάζει αρκετά χαμηλά το κέντρο βάρους, με αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, παρά το αυξημένο βάρος του, να είναι πολύ πιο ευχάριστο και πιο σπορτίφ σε ό,τι αφορά την οδήγησή του.

Όλα τα παραπάνω τα βρίσκει κανείς στην σύγχρονη γκάμα των ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών μοντέλων της Peugeot. Τα αμιγώς ηλεκτρικά e-208 και e-2008, με τα δεκάδες βραβεία και την εμπορική καταξίωση σε όλη την Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα, κινούνται από έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 136 ίππων και 260 Nm. Η μπαταρία των 50 kW αρκεί για 320 και 340 χιλιόμετρα αυτονομίας αντίστοιχα, ενώ οι επιδόσεις είναι πραγματικά στα επίπεδα ενός σπορ μοντέλου, με το e-208 να χρειάζεται μόλις 8,1 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσει το 0-100 km/h.

Παράλληλα το ηλεκτρικό υπόβαθρο υποστηρίζεται από ένα πλήθος συστημάτων για την καλύτερη αξιοποίηση της ενέργειας ενώ το premium στοιχείο της ποιότητας και του κορυφαίου εξοπλισμού για την ασφάλεια και την υποβοήθηση του οδηγού, δημιουργούν δύο αυτοκίνητα που δικαίως έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις και την ένθερμη αποδοχή από το αγοραστικό κοινό. Οι τιμές τους, μετά και τις ενισχύσεις και τις φορολογικές απαλλαγές του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά” είναι ιδιαίτερα προσιτές, στοιχείο που προσθέτει έναν ακόμα καταλυτικό παράγοντα για να αγοράσει κανείς ηλεκτρικό αυτοκίνητο σήμερα, και να απολαύσει από τώρα τα μοναδικά πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης.

Περισσότερες πληροφορίες για το Peugeot e-208 θα βρείτε εδώ

Για εκείνους που θέλουν κάτι πιο αναβαθμισμένο και χωρίς το άγχος της ηλεκτρικής αυτονομίας, η Peugeot με το μοναδικό 3008 Hybrid προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη λύση, με ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει τόσο η ηλεκτροκίνηση όσο και η συμβατική τεχνολογία όταν ταιριάζουν και συνεργάζονται σε ένα και μόνο αυτοκίνητο. Η Peugeot προσφέρει το plug-in υβριδικό 3008 σε δύο εκδόσεις: την απλή Ηybrid η οποία συνδυάζει τον βενζινοκινητήρα PureTech με έναν ηλεκτροκινητήρα και συνδυαστική ισχύ στους 225 ίππους, και την Hybrid4 με δύο ηλεκτροκινητήρες, συνδυαστική ισχύ στους 300 ίππους, τετρακίνηση και απίστευτες επιδόσεις (0-100 km/h σε μόλις 5,9 sec!). Η αυτονομία με την χρήση μόνο των ηλεκτροκινητήρων φθάνει έως και τα 56 χιλιόμετρα, ενώ η φόρτιση γίνεται ιδιαίτερα γρήγορα χάρη στον on-board φορτιστή των 11,0 kW.

Xάρη και στη Λιανική Τιμή προ Φόρων η οποία βρίσκεται κάτω από τις 40.000 ευρώ για κάποιες από τις εκδόσεις του, το Peugeot 3008 Ηybrid είναι μία κορυφαία επιλογή και για εταιρική χρήση, καθώς συνδυάζει με έναν εκπληκτικό τρόπο τον premium χαρακτήρα στην οδική του συμπεριφορά με πολυτέλεια και ανέσεις που απαντώνται σε πολύ πιο ακριβά μοντέλα. Μοναδικό πλεονέκτημα του 3008 Hybrid ανάμεσα σε όλα τα αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας είναι και η οδική του συμπεριφορά, με έντονη την σπορτίφ διάσταση, στοιχείο που πάντα χαρακτήριζε τα αυτοκίνητα της Peugeot και που όπως φαίνεται θα συνεχίσει να αποτελεί βασικό κομμάτι του DNA τους και στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Περισσότερες πληροφορίες για το compact SUV Peugeot e-2008 θα βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απόλυτη κυριαρχία της Peugeot στα βραβεία και τις διακρίσεις
Ελλάδα: Τιτανομαχία Toyota – Peugeot. Χαμός στις εκθέσεις!
Peugeot: Προσιτά ηλεκτρικά μοντέλα για όλους