Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Γερμανία: Τέλος οι επιδοτήσεις για τα plug-in υβριδικά

Ελλάδα 7:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γερμανία: Τέλος οι επιδοτήσεις για τα plug-in υβριδικά

Mobility

Γερμανία: Τέλος οι επιδοτήσεις για τα plug-in υβριδικά

Mobility

Η κίνηση αυτή θα είχε ήδη γίνει πραγματικότητα αλλά ξεσηκώθηκαν σφοδρές αντιδράσεις από τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αυτοκινήτου και οδεύει προς υλοποίηση στα τέλη του 2022.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές από τη Γερμανία, το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας θέλει να τερματίσει τις επιδοτήσεις για τα plug-in υβριδικά αυτοκίνητα.

Η Γερμανία θα προχωρήσει με το χρονοδιάγραμμά της για τις επιδοτήσεις υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων, απλά με μια μικρή καθυστέρηση, καθώς ξεσηκώθηκαν οι έμποροι κατά του μέτρου. Κάπως έτσι, φτάσαμε στην αναβολή του σχεδίου που προέβλεπε την κατάργηση της επιδότησης για τα υβριδικά και τη μείωση του χρηματικού μπόνους για την αγορά κάποιου ηλεκτρικού. Βάσει του νέου νομοσχεδίου, θα καταργηθεί το υπάρχον κίνητρο των 4.500 ευρώ για τα PHEV, ενώ οι επιδοτήσεις για αμιγώς ηλεκτρικά θα μειωθούν από 6.000 € σε 4.000 € από το επόμενο έτος.

Advertisement
Advertisement

Από το ίδιο νομοσχέδιο, προβλέπεται και περαιτέρω μείωση (στα 3.000 €) για τα έτη 2024 και 2025. Η αλλαγή αυτή έρχεται, καθώς η Γερμανία προσπαθεί να μετατοπίσει τις επιδοτήσεις προς άλλες ενέργειες για την προστασία του κλίματος. Το μέλος του κόμματος των Πρασίνων και υπουργός Οικονομικών Ρόμπερτ Χάμπεκ, δήλωσε σχετικά πως «τα plug-in υβριδικά είναι εμπορεύσιμα και δεν χρειάζονται πλέον δημόσια χρηματοδότηση. Θέλουμε να επικεντρώσουμε την υποστήριξή μας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και να εστιάσουμε περισσότερο στην προστασία του κλίματος μέσω άλλων δράσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Παράθυρο» για επέκταση και διεύρυνση της επιδότησης καυσίμων!
Πως θα λάβετε την επιδότηση σε βενζίνη και υγραέριο
Τα ηλεκτρικά θα είναι πλέον η βάση στη Mercedes

Advertisement

 

 

Advertisement