Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γερμανία: Δωρεάν μέσα μαζικής μεταφοράς αντί για αυτοκίνητα

Ελλάδα 23:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γερμανία: Δωρεάν μέσα μαζικής μεταφοράς αντί για αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Γερμανία: Δωρεάν μέσα μαζικής μεταφοράς αντί για αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Σε μια μάλλον ριζοσπαστική κίνηση, 5 πόλεις της Γερμανίας θα προχωρήσουν σε πιλοτική εφαρμογή ενός νέου μέτρου για την πάταξη της ρύπανσης από τα αυτοκίνητα, προσφέροντας δωρεάν μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς εντός των τειχών τους. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Η πρόταση για αυτό το νέο μέτρο έχει έρθει από 3 Υπουργούς, μεταξύ των οποίων και την Υπουργό Περιβάλλοντος της Γερμανίας κ. Barbara Hendricks και στοχεύει στη μείωση της χρήσης των αυτοκινήτων από τους πολίτες στις γερμανικές μεγαλουπόλεις, ώστε αντίστοιχα να μειωθούν και οι εκπεμπόμενοι ρύποι.

Οι 5 πόλεις στις οποίες θα τεθεί το μέτρο σε πιλοτική εφαρμογή μέχρι τα τέλη του έτους είναι η πρώην Πρωτεύουσα της χώρας, η Βόννη, καθώς και η Έσσεν, η Μάνχαϊμ, η Ρόιτλινγκεν και η Χέρενμπεργκ.

Πάντως και εκτός από αυτό το μέτρο οι 3 Γερμανοί Υπουργοί προτείνουν επιπλέον μέτρα για την πάταξη της ρύπανσης στα αυτοκίνητα στις γερμανικές πόλεις, όπως ακόμη πιο αυστηρά όρια για τις εκπομπές ρύπων και οχημάτων όπως τα λεωφορεία και τα ταξί, τη δημιουργία ειδικών ζωνών κυκλοφορίας αποκλειστικά οχημάτων με πολύ χαμηλές ή μηδενικές εκπομπές ρύπων, αλλά και μέτρα που θα ενισχύσουν το car-sharing, μειώνοντας τον αριθμό των κυκλοφορούντων αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

«Η αποτελεσματική καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις είναι ύψιστης προτεραιότητας για τη Γερμανία», δήλωσαν μεταξύ άλλων οι 3 υπουργοί.