Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | COTY 2023

ΝΕΑ

Γέμισε “λαμόγια” η αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων!

  • Γιώργος Κ. Ανδρής (ga@newsauto.gr)

Η αλλαγή του ποινικού κώδικα από τον ΣΥΡΙΖΑ και η ατιμωρησία έχουν μετατρέψει την εγχώρια αγορά σε πεδίο μάχης.

Η αλλαγή του ποινικού κώδικα από τον ΣΥΡΙΖΑ και η ποινικοποίηση της κλοπής μόνο σε περίπτωση που η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ έδωσε το έναυσμα σε όλους τους επιτήδειους να στραφούν στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου καθώς οι προκαταβολές είναι υψηλές και τα ανυποψίαστα θύματα… εκατομμύρια!

Ειδικότερα από την στιγμή που η υπεξαίρεση χρημάτων έως το ποσό των 120.000 ευρώ είναι πλημμέλημα οι επιτήδειοι έμποροι μεταχειρισμένων αυτοκινήτων με δέλεαρ τις χαμηλότερες τιμές πώλησης ή τα γραμμάτια εισπράττουν προκαταβολές από ανυποψίαστους καταναλωτές χωρίς βέβαια να δίνουν αυτοκίνητα.

Οι ανυποψίαστοι καταναλωτές από την άλλη μεριά μόλις αντιληφθούν πως έχουν πέσει  θύματα απάτης προσπαθούν με κάθε τρόπο να βρουν και άλλα θύματα ώστε να μπορέσουν να ξεπεράσουν το ποσό των 120.000 ευρώ που ορίζει ο νόμος ώστε το πλημμέλημα να γίνει κακούργημα και ο επιτήδειος έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων να βρεθεί στην φυλακή και όχι να συνεχίζει να εξαπατά άλλους ανυποψίαστους καταναλωτές.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνη καταφθάνουν συνεχώς αιτήματα και παράπονα πολιτών που έχουν πέσει θύματα απατεώνων στην ελληνική αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου είναι έτοιμη να διορθώσει το λάθος που έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι επιτήδειοι για λόγους τακτικής και καθυστερήσεων φροντίζουν να δημιουργούν εντυπώσεις και δεν διστάζουν να καταθέτουν και μηνύσεις εναντίον των θυμάτων τους για να κρατούν το στόμα τους κλειστό και βέβαια να μην τους χαλάνε τα σχέδια που έχουν καταστρώσει και υλοποιούν με άλλα θύματα.

Ωστόσο το μόνο που καταφέρνουν κάποιοι επιτήδειοι έμποροι μεταχειρισμένων αυτοκινήτων είναι να καθυστερούν να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και να τους επιβληθεί κάποια ποινή ώστε όλο αυτό το χρονικό διάστημα να μπορούν να δρουν ανενόχλητοι και χωρίς κανένα φόβο έναντι του νόμου ή της δικαιοσύνης.

Το αποτέλεσμα είναι οι καταναλωτές να είναι εντελώς απροστάτευτοι έναντι του νόμου και βέβαια οι επιτήδειοι να χρησιμοποιούν τις χιλιάδες ευρώ που τους έχουν καταθέσει για αρκετά χρόνια μέχρι να τελεσιδικήσει κάποια δίκη.

Μέχρι τότε το μόνο που μπορούν να κάνουν τα θύματα κάποιων επιτήδειων εμπόρων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων είναι να αναζητούν και άλλα θύματα για να ξεπεράσουν το όριο των 120.000 ευρώ ώστε το πλημμέλημα να μετατραπεί σε κακούργημα. Ωστόσο το όριο των 120.000 ευρώ είναι εξαιρετικά δύσκολο να καλυφθεί αμέσως καθώς οι επιτήδειοι φροντίζουν είτε να μετακινούν τις επιχειρήσεις τους από περιοχή σε περιοχή είτε όταν πλησιάζουν το συγκεκριμένο όριο να σταματούν να εξαπατούν καταναλωτές για 2-3 μήνες ώστε να θολώσουν τα νερά και μόλις παρέλθει αυτή η περίοδος «διακοπών» επιστρέφουν και πάλι στην ενεργό δράση εξαπατώντας νέους ανυποψίαστους καταναλωτές.

Το άρθρο 5 που περιλαμβάνει τις διορθωτικές τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα αναγράφει χαρακτηριστικά ότι: «1. Η κλοπή τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη και χρηματική ποινή αν: α) ο υπαίτιος αφαιρεί από τόπο προορισμένο για θρησκευτική λατρεία, πράγμα αφιερωμένο σε αυτή καλλιτεχνικής ή αρχαιολογικής ή ιστορικής σημασίας, β) ο υπαίτιος αφαιρεί πράγμα επιστημονικής ή καλλιτεχνικής ή αρχαιολογικής ή ιστορικής σημασίας που βρίσκεται σε συλλογή εκτεθειμένη σε κοινή θέα ή σε δημόσιο οίκημα ή σε άλλο δημόσιο τόπο, γ) η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ, ή δ) τελέστηκε με διάρρηξη από δύο ή περισσότερους που είχαν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών με διάρρηξη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πίσω από το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ κρύβονται οι επιτήδειοι έμποροι ΙΧ!
Προσοχή! Επιτήδειοι πωλούν ανύπαρκτα αυτοκίνητα μέσω Facebook
Προσοχή! Νέο λαμόγιο εισπράττει μικρές προκαταβολές για ανύπαρκτα ΙΧ

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto