Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

GCK e-Blast 1: Ένα ηλεκτρικό αγωνιστικό για το Ντακάρ

Ελλάδα 17:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GCK e-Blast 1: Ένα ηλεκτρικό αγωνιστικό για το Ντακάρ

Mobility

GCK e-Blast 1: Ένα ηλεκτρικό αγωνιστικό για το Ντακάρ

Mobility

Η γαλλική GCK Motorsport ανακοίνωσε πως στο ερχόμενο Ντακάρ θα παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό αγωνιστικό πρωτότυπο που θα αλλάξει τα δεδομένα στους αγώνες αντοχής εκτός δρόμου

Advertisement
Advertisement

Το ηλεκτρικό αγωνιστικό πρωτότυπο της GCK Motorsport θα αποτελέσει το πρώτο βήμα του μεγαλόπνοου σχεδίου της γαλλικής εταιρίας να φέρει την επανάσταση στους αγώνες αντοχής εκτός δρόμου με την εξέλιξη ενός αγωνιστικού μοντέλου που θα τροφοδοτείται από κυψέλες υδρογόνου.

Το όνομα του πρωτοτύπου που θα παρουσιαστεί στο ερχόμενο Ντακάρ είναι GCK e-Blast 1 και πρόκειται για το πρώτο βήμα εξέλιξης ενός αγωνιστικού που θα είναι έτοιμο για συμμετοχή στο Ντακάρ το 2024. To e-Blast 1 θα παρουσιαστεί στη Νεόμ της Σαουδικής Αραβίας στο πλαίσιο του Ντακάρ χωρίς όμως να συμμετέχει στον αγώνα. Ωστόσο η εταιρία έχει προγραμματίσει την συμμετοχή σε επιλεγμένες εκδηλώσεις-αγώνες τους οποίους όμως δεν έχει ανακοινώσει ακόμα.

gck_e-blast1

Advertisement
Advertisement

Το e-Blast 1 θα βασίζεται στο πλαίσιο του Peugeot με το οποίο είχε κερδίσει το Ντακάρ το 2018 ο Carlos Sainz. Η ισχύς θα προέρχεται από έναν ηλεκτροκινητήρα 340 ίππων ο οποίος τροφοδοτείται από μπαταρία 150 kW. Τα δεδομένα που θα προκύψουν από το e-Blast 1 θα χρησιμοποιηθούν για την εξέλιξη ενός αγωνιστικού που θα τροφοδοτείται από κυψέλες υδρογόνου το οποίο σχεδιάζεται να παρουσιαστεί το 2022 για να συμμετέχει σε κάποια τμήματα του αγώνα το 2023 και να έχει πλήρη εμπλοκή το 2024. Στόχος της GCK είναι το αγωνιστικό της να είναι διαθέσιμο για ιδιωτικές ομάδες οι οποίες θα θέλουν να πρωταγωνιστήσουν σε μια κίνηση για την διαμόρφωση ενός πιο ευαισθητοποιημένου περιβαλλοντικού προφίλ στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, κάτι που άλλωστε προωθείται και από την FIA.

gck_e-blast1

Διαβάστε επίσης

Advertisement

«Δώρο» 3 δισ. ευρώ από την Μέρκελ στην ηλεκτροκίνηση

H Skoda επενδύει στα φωτοβολταϊκά

Advertisement

Porsche: Η ηλεκτρική Macan θα διαθέτει αύρα από Taycan

 

 

Advertisement