Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Porsche: Η ηλεκτρική Macan θα διαθέτει αύρα από Taycan

Ελλάδα 11:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Porsche: Η ηλεκτρική Macan θα διαθέτει αύρα από Taycan

ΝΕΑ

Porsche: Η ηλεκτρική Macan θα διαθέτει αύρα από Taycan

ΝΕΑ

Η Porsche υπόσχεται πως η νέα και αμιγώς ηλεκτρική Macan θα ξεχωρίζει οπτικά σε σχέση με την αδελφή της με θερμικό κινητήρα. Τι άλλο ενδιαφέρον θα υιοθετεί το νέο γερμανικό crossover με τις μηδενικές εκπομπές;

Advertisement
Advertisement

Παρόλο που ένα πρωτότυπο που είδαμε στο παρελθόν ήταν πλήρως καμουφλαρισμένο, μπορέσαμε από λεπτομέρειες να διακρίνουμε πως είναι διαμορφωμένο διαφορετικά από το αντίστοιχο με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Εν τω μεταξύ, μια διαρροή αποκάλυψε πιθανώς το νέο σχέδιο του αυτοκινήτου που έρχεται.

Οι ειδικοί της Kolesa προχώρησαν αυτή τη φορά σε μια διαφορετική προσέγγιση, σχεδιάζοντας αυτήν την απεικόνιση του επερχόμενου ηλεκτρικού crossover. Από αυτό που διακρίνουμε είμαστε πεπεισμένοι πως η επόμενη Macan επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την Taycan.

Αν επρόκειτο να ακολουθήσουμε τη μέθοδο του πηλού η συγκεκριμένη απόδοση δεν θα ήταν τόσο ακριβής. Τα φτερά δεν είναι σωστά, οι προβολείς είναι πολύ μεγάλοι και το προφίλ είναι ίδιο με το αντίστοιχο της Macan του 2020, αν και με αναδυόμενες λαβές θυρών όπως και μια πιο βαριά κεκλιμένη οροφή. Η πίσω πόρτα προέρχεται από την Taycan, αλλά έχει υψωθεί λίγο έτσι ώστε να προσαρμόζεται στο SUV της εταιρίας.

Advertisement
Advertisement

Συνολικά, δεν πρόκειται για κακή σχεδίαση, καθώς η απόδοση φαίνεται πραγματικά κομψή και φουτουριστική, δύο επίθετα που γενικά τείνουν να ισχύουν για τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Η ηλεκτρική Macan θα πατά στην πλατφόρμα PPE που κατασκευάστηκε από κοινού με την Audi. Όσο για το σύστημα κίνησης, το μόνο που μπορούμε να σας πούμε είναι ότι η Porsche δοκιμάζει ένα συνδυασμό τεσσάρων ηλεκτροκινητήρων για κάποιο μελλοντικό crossover EV, οπότε ίσως αυτό να χρησιμοποιηθεί και στην ηλεκτρική Macan.

Advertisement

Η ηλεκτρική Porsche Macan θα μπει στην παραγωγή κάποια στιγμή στα τέλη του 2022, παρόλο που θα μπορούσαμε να τη δούμε να κάνει ντεμπούτο στο διαδίκτυο πριν από το τέλος του 2021. Αναμένουμε με ενδιαφέρον λοιπόν…

Διαβάστε ακόμη:

Advertisement

Δοκιμάζεται η ηλεκτρική Porsche Macan

Ηλεκτρική η νέα Porsche Macan

Δοκιμές για την ηλεκτρική Porsche Macan

Advertisement