Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φτιάξε το δικό σου Tesla Roadster, μπορείς!

Ελλάδα 18:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φτιάξε το δικό σου Tesla Roadster, μπορείς!

ΝΕΑ

Φτιάξε το δικό σου Tesla Roadster, μπορείς!

ΝΕΑ

Η Tesla κάνει διαθέσιμα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ιστορικού Roadster και πλέον ο καθένας μπορεί να το κατασκευάσει.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla αποφάσισε να διαθέσει στο κοινό όλα τα έγγραφα που αφορούν την κατασκευή του Roadster. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επισκεφτεί τη σελίδα της Tesla και να κατεβάσει τα έγγραφα σε μορφή PDF. Το εντυπωσιακό είναι ότι το αρχείο είναι ανοιχτό στις αλλαγές, κάτι που σημαίνει ότι ο χρήστης μπορεί να επέμβει και να αλλάξει ότι θελήσει προκειμένου να φτιάξει το δικό του Roadster.

Το Tesla Roadster ήταν το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρείας το οποίο σχεδιάστηκε από τον Μάρτιν Έμπερχαρντ και τον Μαρκ Τάρπενινγκ. Ήταν βασισμένο στην Lotus Elise και η επαναστατική του τεχνολογία ήταν η χρήση μπαταρίας λιθίου, κάτι πρωτοποριακό για την εποχή που κατασκευάστηκε το 2007.

Advertisement
Advertisement

Ο Έλον Μασκ όταν ανέλαβε την Tesla είχε υποσχεθεί ότι όλα τα proje4cts της Tesla θα είναι ανοιχτά στο κοινό με Open Source κώδικα και τεχνικά στοιχεία. Παρόλα αυτά, αυτή η ιδέα εγκαταλείφθηκε σύντομα καθώς μπήκαν στη μέση μεγάλοι επενδυτές που δεν είχαν καμία διάθεση να αντιγράψει ο ανταγωνισμός τις τεχνολογίες τους. Πλέον ο Μασκ φαίνεται πως είναι διατεθειμένος να δώσει στο ευρύ κοινό τουλάχιστον τα παλιά σχέδια αυτοκινήτων.

Πάντως, η Tesla έχει κρατήσει και κάτι για τον εαυτό της. Είναι πολύ δύσκολο κάποιος να φτιάξει ένα ακριβές αντίγραφο του Roadster καθώς λείπουν από τα έγγραφα στοιχεία του πλαισίου και στοιχεία του ελέγχου του ηλεκτροκινητήρα. Επιπλέον, η Tesla σημειώνει ότι δε φέρει καμία ευθύνη για το αποτέλεσμα δημιουργίας ρεπλίκα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έξαλλος ο Έλον Μασκ με τους Σουηδούς εργάτες
Το αγροτικό της Tesla κάνει και για… βάρκα (+video)
Ιδού τα ηλεκτρικά με την ταχύτερη φόρτιση

Advertisement