Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φρένο στις πωλήσεις του “τζιπ” της Mahindra από την FCA

Ελλάδα 5:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φρένο στις πωλήσεις του “τζιπ” της Mahindra από την FCA

ΝΕΑ

Φρένο στις πωλήσεις του “τζιπ” της Mahindra από την FCA

ΝΕΑ

Φρένο στις βλέψεις της Mahindra & Mahindra για την πώληση του εκτός δρόμου οχήματός της ινδικής εταιρίας Roxor στην αγορά των Η.Π.Α. θέλει να βάλει η Fiat Chrysler Automobiles. Οι λόγοι είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Το ινδικό Mahindra Roxor θυμίζει σε πολλά σημεία το διάσημο σε όλο τον κόσμο σχήμα των μοντέλων της Jeep και αυτό για τους ανθρώπους της Fiat Chrysler αποτελεί παράβαση. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το νομικό τμήμα της εταιρίας έκανε επίσημη καταγγελία στην αρμόδια αμερικάνικη επιτροπή ζητώντας να μην επιτραπεί η πώλησή του στην αγορά των Η.Π.Α.

Η καταγγελία πραγματοποιήθηκε την 1η Αυγούστου και αφορά την χαρακτηριστική σχεδίαση του Roxor που δανείζεται στοιχεία από τα Jeep, ειδικότερα “το κυβοειδές σχήμα με τις επίπεδες κάθετες γραμμές και το πίσω μέρος που τελειώνει περίπου στο ίδιο ύψος με το καπό”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικό απόσπασμα από την καταγγελία, σύμφωνα και με το Automotive Νews.

mahindra_roxor_640

Advertisement
Advertisement

“Είναι σχεδόν πανομοιότυπα με το χαρακτηριστικό σχέδιο της Jeep”, δηλώνει σε άλλο μέρος της καταγγελίας η Fiat Chrysler, η οποία παρέθεσε και φωτογραφίες για άμεση σύγκριση από τα μέλη της επιτροπής, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι το Roxor δημιουργήθηκε “έχοντας ως πρότυπο το αυθεντικό Willys Jeep”.

Η ινδική Mahindra έχει παρουσία στις Η.Π.Α. από το 2017 όταν και άνοιξε τα κεντρικά της για την χώρα στο Michigan. Η Mahindra κατασκευάζει τα αυτοκίνητά της στην Ινδία αλλά έχει δημιουργήσει γραμμή στο Detroit, όπου και τα συναρμολογεί γλιτώνοντας έτσι μέρος των φόρων.