Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φρένο στην παραγωγή του πετρελαιοκίνητου Mazda 6

Ελλάδα 13:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φρένο στην παραγωγή του πετρελαιοκίνητου Mazda 6

ΝΕΑ

Φρένο στην παραγωγή του πετρελαιοκίνητου Mazda 6

ΝΕΑ

H Mazda προχωρά στην κατάργηση της πετρελαιοκίνητης έκδοσης του σεντάν μοντέλου «6»,τουλάχιστον σε ότι αφορά την ευρωπαϊκή αγορά.

Advertisement
Advertisement

Ο βασικότερος λόγος στην παραπάνω απόφαση είναι το γεγονός ότι το μοτέρ των 2,2 λίτρων είναι αρκετά παλιό, με αποτέλεσμα να μην συμμορφώνεται με τα νέα, αυστηρότερα όρια εκπομπών ρύπων που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης, οι υπεύθυνοι της ιαπωνικής φίρμας, μετά από έρευνες που έκαναν, διαπίστωσαν ότι το κόστος που χρειάζεται να επενδυθεί για να αλλάξουν τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του συγκεκριμένου κινητήρα είναι αρκετά υψηλό. Αυτό σε συνδυασμό με το μειωμένο ενδιαφέρον προς την diesel έκδοση, δεν θα φέρει το αντίστοιχο feed back.

Advertisement
Advertisement

Όπως επιβεβαίωσε στέλεχος της Mazda Ευρώπης, η έκδοση 2,2D θα συνεχίσει να πωλείται μέχρι και τα τέλη του 2020, αφήνοντας στη γκάμα αποκλειστικά τα ατμοσφαιρικά σύνολα βενζίνης των 2,0 και 2,5 λίτρων. Να αναφέρουμε επίσης ότι το παράδειγμα της Mazda έχουν ακολουθήσει στο παρελθόν και άλλοι κατασκευαστές, οι οποίοι περιόρισαν την παραγωγή ή σταμάτησαν εντελώς την διάθεση diesel εκδόσεων, που μέχρι πρότινος αποτελούσαν σημείο αναφοράς. Αλλά τα τελευταία χρόνια η τάση της αγοράς για μοντέλα με υβριδική τεχνολογία, είτε plug-in, είτε ηλεκτρικά έχει αυξηθεί πολύ, αλλάζει τα δεδομένα, τόσο στη λιανική, όσο και στο leasing. Πέραν του Mazda 6, η εταιρεία διαθέτει πετρελαιοκίνητη έκδοση και στο crossover μοντέλο CX-5 έναν κινητήρα Skyactiv-D με χωρητικότητα 2,2 λίτρων και ισχύ 150 ίππων. Φυσικά, και εδώ το μέλλον δείχνει αβέβαιο.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Ισοδυναμία διπλωμάτων: Τα υπέρ στην ασφάλεια και τα… φακελάκια

Επιβεβαίωση Newsauto! Έρχονται προσωρινές χειρόγραφες άδειες κυκλοφορίας με ισχύ 1 μήνα

Advertisement

Hitech «παγίδες» στις θεωρητικές εξετάσεις οδήγησης