Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Φοβερές συλλογές αυτοκινήτων διασήμων

Ελλάδα 0:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φοβερές συλλογές αυτοκινήτων διασήμων

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Φοβερές συλλογές αυτοκινήτων διασήμων

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Όσοι έχουν λεφτά έχουν και πολλά αυτοκίνητα. Όσοι έχουν, όμως, και γούστο κινούνται με μερικά απαράμιλλης ομορφιάς μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν στην κατοχή μερικά κομψά τετράτροχα που θα ζήλευε οποιοσδήποτε φίλος της αυτοκίνησης. Ένας μισθός με πολλά μηδενικά στο τέλος είναι αρκετός ώστε να εντάξεις στη συλλογή σου αυτοκίνητα με ισχυρές επιδόσεις και σαγηνευτική εμφάνιση.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν κάποιοι συλλέκτες αυτοκινήτων που έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν από τους υπόλοιπους. Διότι πέρα από τεράστια οικονομική δυνατότητα, η φύση τους προίκισε με ένα δυσεύρετο χαρακτηριστικό: Αυτό που ονομάζεται «γούστο».

Mr. Bean

Ένας από αυτούς είναι ο ιδιαίτερα αγαπητός “Mr. Bean”, ή κατά κόσμον Rowan Atkinson. Με πιστό συνοδοιπόρο του το χαρακτηριστικό Mini Cooper του, έχουμε γελάσει μέχρι δακρύων, βλέποντάς τον να παίρνει παραμάζωμα πινακίδες, κάδους σκουπιδιών, να αλλάζει ρούχα εν κινήσει, να οδηγεί με τα πόδια και να συγκρούεται ατάραχος με σταθμευμένα ΙΧ.

Πηγή: Digital Spy

Advertisement
Advertisement

Ο “Mr. Bean”, ωστόσο, δεν έχει καμία σχέση με τον Rowan Atkinson, που σέβεται ολίγον παραπάνω το αυτοκίνητο.  Σε τέτοιο, βαθμό, μάλιστα που διατηρεί μια κορυφαία συλλογή, όσο και αν απεχθάνεται τον χαρακτηρισμό «συλλέκτης». Θέλει να κάθεται πίσω από το τιμόνι τους και όχι να τα έχει κρυμμένα σε σκοτεινά δωμάτια, καλυμμένα με παχιές στρώσεις σκόνης.

Στην κατοχή του έχει –μεταξύ άλλων- μια Aston Martin V8 Zagato, μια Bentley Birkin Mulsanne και απολάμβανε τις βόλτες του με μια υπερσπάνια McLaren F1. Λάτρης της γρήγορης οδήγησης, ο Atkinson δεν έχει καταφέρει να διατηρήσει ακέραιο το 3θέσιο βρετανικό supercar. Ούτε και την Aston Martin V8, που αποκόμισε σημαντικές ζημιές, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα όπου συμμετείχαν ιδιοκτήτες μοντέλων της μάρκας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

Lady Gaga

Ηθοποιός, τραγουδίστρια και στιχουργός. Τρεις ρόλοι που είναι απόλυτα συμβατοί με την εικόνα της Lady Gaga. Εντούτοις, ποιος θα μπορούσε να τη φανταστεί πίσω από την εικόνα ενός muscle car; Και όμως η Αμερικανίδα σταρ τρέφει μεγάλη αγάπη για τα συγκεκριμένου τύπου οχήματα.

Advertisement

Η Lady Gaga απολαμβάνει τη συντροφιά ενός μπλε Chevrolet Nossa SS και ενός μαύρου Chevrolet El Camino, με τη συλλογή της επίσης να απαρτίζεται από μια Mercedes-Benz W123, ένα Ford F-150, δύο Rolls-Royce Phantoms, μια Porsche Boxster και μια Lamborghini Huracan.

Σουλτάνος Hassanal Bolkiah

Ένθερμος οπαδός του καλού αυτοκινήτου είναι και ο ηγέτης του Μπρουνέι, Σουλτάνος Hassanal Bolkiah. Αστικοί μύθοι αναφέρουν πως έχει τη μεγαλύτερη συλλογή αυτοκινήτων παγκοσμίως, αποτελούμενη από 7.000 αυτοκίνητα, με την εκτιμώμενη, συνολική αξία τους να φτάνει τα 5 δισ. δολάρια.

Advertisement

Είναι λοιπόν εύλογο πως από τη λίστα δεν απουσιάζουν μερικές Ferrari F40, McLaren F1 και κάποια μοντέλα με το έμβλημα της Rolls-Royce. Το «παρών» δίνουν και μερικά πρωτότυπα και custom μοντέλα, όπως η Rolls-Royce Spur Limousine, ντυμένη απ’ άκρη σ’ άκρη με χρυσάφι.  Ειδικότερα, εκτιμάται πως έχει πάνω από 300 Ferrari, 11 McLaren F1,  600 Rolls-Royce, μια Italdesign BMW Nazca M12, μια Mercedes-Benz CLK GTR, μια Ferrari Mythos κ.ο.κ

Raph Lauren

Τη λίστα με τους κορυφαίους συλλέκτες αυτοκινήτων παγκοσμίως ολοκληρώνει ο διάσημος σχεδιαστής μόδας και δισεκατομμυριούχους Ralph Lauren.

Καλά φυλαγμένα βρίσκονται περισσότερα από 70 κομψοτεχνήματα όπως μια McLaren F1, μία Lamborghini Reventon και η υπερ-σπάνια Mercedes-Benz SSK ‘Count Trossi’ του 1930. Με εκτιμώμενη αξία 350 δισ. δολάρια, τα αυτοκίνητα έχουν γίνει ατραξιόν σε δεκάδες εκθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Λεμπρόν Τζέιμς: Τα αυτοκίνητα του Βασιλιά
Δείτε τα supercars των superstars του Euro
Η βενζίνη είναι πλέον πολυτέλεια και για τον Cristiano Ronaldo