Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το πιο όμορφο hypercar του κόσμου

Ελλάδα 7:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το πιο όμορφο hypercar του κόσμου

ΝΕΑ

Αυτό είναι το πιο όμορφο hypercar του κόσμου

ΝΕΑ

Το γαλλικό υπερ-αυτοκίνητο μάγεψε τους κριτές με το design του, και έλαβε μια ιδιαίτερα τιμητική διάκριση.

Advertisement
Advertisement

Τα μοντέλα της Bugatti –ομολογουμένως- έχουν τον τρόπο να τραβάνε τα βλέμματα και να γίνονται αποδέκτες επιφωνημάτων ενθουσιασμού.

Αν υπάρχει, ωστόσο, ένα τετράτροχο στολίδι από το Molsheim που μας κάνει να τρίβουμε τα μάτια μας, αυτό είναι η Bugatti Bolide. Το απαστράπτον hypercar είναι και με τη βούλα το ομορφότερο υπερ-αυτοκίνητο, μετά από σχετική βράβευση στο πλαίσιο του 36ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αυτοκινήτου στο Παρίσι.

Η Bolide έδειξε τα κάλλη της γοητεύοντας την κριτική επιτροπή σχεδιασμού, μ’ αποτέλεσμα να ξεχωρίσει έναντι των υπόλοιπων τριών φιναλίστ –  που δεν κατανομάζονται.

Advertisement
Advertisement

Διευκρινίζεται πως η Bolide κυριάρχησε στην κατηγορία των hypercars – ήτοι στα «αυτοκίνητα παραγωγής που κοστολογούνται άνω των 60.000 ευρώ και που συνδυάζουν εντυπωσιακό design με εξωφρενικές επιδόσεις», όπως ορίζει ο θεσμός.

Advertisement

Με χαμηλωμένο ρύγχος, έντονα κοψίματα, ελάχιστη απόσταση από το έδαφος, LED προβολείς σχήματος “X”, μεγάλη εισαγωγή αέρα scoop στην οροφή, πελώρια πίσω πτέρυγα και τετραπλές απολήξεις για την εξάτμιση, η Bolide μόνο απαρατήρητη δεν περνάει.

«Είναι μεγάλη μας τιμή, που το τελικό σχεδιαστικό αποτέλεσμα κέρδισε ένα τόσο σημαντικό βραβείο… Τα μπράβο ανήκουν σε ολόκληρη την ομάδα σχεδιασμού, στον καθένα που ασχολήθηκε με την κατασκευή και τελειοποίησε το design της Bolide», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Frank Heyl, Bugatti Deputy Design Director.

Advertisement

Η έκδοση παραγωγής της Bolide παρουσιάστηκε τον περασμένο Αύγουστο, με την Bugatti να αναφέρει πως θα παραχθεί σε μόλις 40 κομμάτια, με την τιμή του καθενός ν’ ανέρχεται σε 4 εκ. ευρώ.

Κινείται από τον γνωστό W16 της γαλλικής μπράντας, με την απόδοση να φτάνει τα τα 1.600 PS και τα 1.600 Nm ροπής.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δημοπρασία για την υπέροχη Bugatti Type 57C Atalante Coupe του 1938
H συντήρηση της Bugatti Chiron Pur Sport τρομάζει και κροίσους
Aυτή η Bugatti& ξυρίζει!