Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φουλ της τεχνολογίας για το νέο ηλεκτρικό Peugeot e-3008

Ελλάδα 18:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φουλ της τεχνολογίας για το νέο ηλεκτρικό Peugeot e-3008

ΝΕΑ

Φουλ της τεχνολογίας για το νέο ηλεκτρικό Peugeot e-3008

ΝΕΑ

To νέο ηλεκτρικό e-3008 θα εφοδιάζεται με την πιο σύγχρονη τεχνολογία και υπόσχεται ότι θα αλλάξει όλα τα δεδομένα στα premium μεσαία SUV.

Advertisement
Advertisement

Στην πρόσφατη εκδήλωση που έκανε η Peugeot για την παρουσίαση των σχεδίων της ως προς τα ηλεκτρικά της μοντέλα, έγιναν και οι πρώτες αποκαλύψεις για το νέο ηλεκτρικό e-3008.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η νέα γενιά του SUV της εταιρίας θα παρουσιαστεί μέσα στη χρονιά με μία εντελώς νέα εμφάνιση η οποία θα δανείζεται αρκετά στοιχεία από το πρωτοποριακό Inception.

H επίσημη παρουσίασή του αναμένεται στο δεύτερο μισό του 2023 και θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρίας που θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα STLA Medium του γκρουπ Stellantis.

Advertisement
Advertisement

H πλατφόρμα αυτή είναι έτοιμη να δεχθεί ένα πιο εξελιγμένο σύστημα ηλεκτροκίνησης ενώ θα κάνει ακόμα πιο premium τα χαρακτηριστικά οδήγησης και συμπεριφοράς του νέου E-3008.

H Peugeot υποστηρίζει ότι το e-3008 θα εφοδιάζεται με τρεις διαφορετικές επιλογές στις μονάδες κίνησης, μία εκ των οποίων θα είναι και τετρακίνητη, για πρώτη φορά για την γαλλική εταιρία.

Μία ακόμα ένδειξη για το εξελιγμένο ηλεκτρικό υπόβαθρο είναι η δήλωση της Peugeot ότι η αυτονομία του θα φθάνει έως και τα 700 χιλιόμετρα με την μεγαλύτερη μπαταρία.

Advertisement

Μετά το ηλεκτρικό 3008 θα ακολουθήσει και η αντίστοιχη έκδοση για το 5008, η οποία θα βασίζεται πάνω στην ίδια πλατφόρμα και μάλλον θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά σε κινητήρες και μπαταρίες.

Η εταιρία υποστηρίζει ότι τα νέα μοντέλα θα είναι κατασκευασμένα εξ αρχής για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σε αντίθεση με την υπάρχουσα γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρίας τα οποία όλα ξεκίνησαν ως αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Advertisement

Σε ότι αφορά το e-3008 θα είναι μία πρώτη ένδειξη για το που θα κινηθεί η Peugeot σχεδιαστικά στα επόμενα ηλεκτρικά της μοντέλα, εστιάζοντας κατά κύριο λόγο στην πολύ σημαντική αεροδυναμική απόδοση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Peugeot e-Lion: Όλα ηλεκτρικά
Ήρθε στην Ελλάδα το νέο Peugeot 408 – Ποια είναι η τιμή του; (+video)
10 λόγοι για να κάνεις δικό σου το Peugeot 208