Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται η ηλεκτρική Ford Mustang;

Ελλάδα 8:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρχεται η ηλεκτρική Ford Mustang;

ΝΕΑ

Έρχεται η ηλεκτρική Ford Mustang;

ΝΕΑ

Η πλατφόρμα Ford GE2 EV (μία εξέλιξη αυτής στην οποία βασίζεται η Mustang Mach-E)  μπορεί να υποστηρίξει ένα ηλεκτρικό muscle car. Ένα EV Ford Mustang.

Advertisement
Advertisement

Με 900 ίππους και κιβώτιο 6 σχέσεων η ηλεκτρική Ford Mustang είναι μία πρόταση που αξίζει να περάσει στην παραγωγή

H Ford  επιβεβαίωσε την εξέλιξη δύο νέων βάσεων  για ηλεκτρικά οχήματα. Μία για μεγάλα Croosover και Pick Up (ανοιχτά φορτηγά) και μία για μικρότερα οχήματα. Στην τελευταία θα βασίζεται και μία έκδοση του Mustang με ποικιλία μπαταριών και στόχο τις επιδόσεις και την Sport οδική συμπεριφορά.

Οι αποκλειστικές πλατφόρμες EV θα βοηθήσουν την Ford να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική προς τις General Motors, αλλά και τις Hyundai- Kia, οι οποίες απειλούν να κυριαρχήσουν στην αγορά των ΗΠΑ. Ο εκσυγχρονισμός αυτός με τις νέες πλατφόρμες, συμπίπτει με τα σχέδια της Ford που είχαν ανακοινωθεί παλιότερα για την κατασκευή πέντε ηλεκτρικών μοντέλων σε καναδικό εργοστάσιο, ξεκινώντας από το 2025.

Advertisement
Advertisement

H Ford Motor Company ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει την πλατφόρμα GE2 το 2023 για αυτοκίνητα hatchback και crossover. Πρόκειται για μια εξέλιξη της GE1 που υποστηρίζει το Mustang Mach-Ε. Αυτή η αρχιτεκτονική μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το νέο Mustang S650 με ηλεκτρική δύναμη αλλά και το επόμενο Mustang Mach-E.

Σύμφωνα  με πληροφορίες που «βγαίνουν» από πηγές κοντά στην Ford Motor Company, η πλατφόρμα GE2 αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στα μέσα του 2023 για τα μοντέλα του 2024. Για την ίδια βάση περιμένει και η Lincoln η οποία θα την χρησιμοποιήσει επίσης, πιθανώς για μια πολυτελή έκδοση του Mustang Mach-E.

Advertisement

Όσον αφορά το muscle car η Ford έχει ήδη θέσει τις βάσεις για την κίνηση με το σύστημα Lithium, ένα concept, που παρουσιάστηκε πριν από δύο χρόνια στο SEMA Show,(Έκθεση βελτιωτών) το σύστημα Lithium συνδυάζει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες με διπλούς μετατροπείς ισχύος και απόδοση 900 ίππους, από μία μπαταρία 800 volt, καθώς και ένα εξατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων Calimer Performance Getrag M82.

Advertisement

Ο Hau Thai-Tang, ο επικεφαλής του τμήματος: Product platform και Operations officer της Ford, το δήλωσε: «Κάνουμε ηλεκτρικά τα καλύτερα αυτοκίνητα της γκάμας μας. Αυτό το πρωτότυπο παρουσιάζει στους πελάτες μας τι μπορεί να κάνει ένας νέος ηλεκτροκινητήρας σε ένα αυτοκίνητο που ήδη γνωρίζουν και αγαπούν

Στο συνέδριο Delivering Ford + Capital Markets Day, η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Αμερικής θα επιβεβαιώσει την παραγωγή της πλατφόρμας ηλεκτρικών φορτηγών «TE1» για την επόμενη γενιά του F-150 Lightning. Λόγω της άφιξής του στα τέλη του 2025 (θα κυκλοφορήσει ως μοντέλο 2026), θα χρησιμοποιηθεί στις ηλεκτρικές εκδόσεις των μεγάλω SUV Ford Expedition και Lincoln Navigator.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλο και πιο ώριμοι οι ιδιοκτήτες της Ford Mustang
Πόσο γρήγορη είναι η Ford Mustang Mach 1; (video)
H Ford Mustang συνδυάζει γενέθλια και πρωτιές!