Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Στην Ελλάδα το πολυτελές, plug-in υβριδικό και 7θέσιο SUV Ford Explorer

Ελλάδα 7:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην Ελλάδα το πολυτελές, plug-in υβριδικό και 7θέσιο SUV Ford Explorer

ΑΓΟΡΑ

Στην Ελλάδα το πολυτελές, plug-in υβριδικό και 7θέσιο SUV Ford Explorer

ΑΓΟΡΑ

Η Ford ξεκινά στην ελληνική αγορά τη διάθεση του μεγαλύτερου SUV της στην Ευρώπη, του 7θέσιου Explorer με το plug-in υβριδικό σύστημα των 457 ίππων.

Advertisement
Advertisement

Το Explorer είναι ένα SUV της μεγάλης κατηγορίας το οποίο ξεπερνά σε μήκος τα 5 μέτρα. Στο εσωτερικό του έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει με άνεση έως και 7 επιβάτες σε μια διάταξη 3 σειρών καθισμάτων.

Παράλληλα, το μεγάλο SUV της Ford ξεχωρίζει με την επιβλητική του σχεδίαση, αλλά και με το πολυτελές και hi-tech του εσωτερικό, όπου μεταξύ άλλων διακρίνεται η κάθετη οθόνη αφής 10,1 ιντσών πάνω στην κεντρική κονσόλα. Άλλη μια ψηφιακή οθόνη, 12,3 ιντσών, βρίσκεται στη θέση του πίνακα οργάνων.

Advertisement
Advertisement

Στη χώρα μας το Explorer διατίθεται αποκλειστικά plug-in υβριδικό, συνδυάζοντας τον 3λιτρο EcoBoost V6 κινητήρα βενζίνης της Ford με έναν ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία ιόντων λιθίου 13,6 kWh. Η συνδυαστική απόδοση της ισχύος είναι 457 ίπποι και η ροπή αγγίζει τα εντυπωσιακά, 825 Nm.

Παράλληλα, υπάρχει το αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων της Ford, καθώς και η αυτόματη τετρακίνηση Intelligent All-Wheel Drive με σύστημα Terrain Management System και 7 προφίλ οδήγησης.

Παρά την ισχύ του υβριδικού συστήματος, η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι μόνο από 2,9 lt./100 km και οι εκπομπές CO2 66 g/km, κάτι που συνεπάγεται μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Advertisement

Σημειώνουμε ότι το Explorer Plug-in Hybrid μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά ηλεκτρικά για έως και 48 km με τη μπαταρία του πλήρως φορτισμένη.

Advertisement

Η Ford προσφέρει το νέο Explorer στη χώρα μας στις εκδόσεις ST-Line και Platinum, με τις δύο επιλογές να διαθέτουν ένα υπέρ-πλήρες επίπεδο εξοπλισμού, με άφθονα στοιχεία άνεσης, ασφάλειας και ψυχαγωγίας.

Το κόστος για την έκδοση ST-Line είναι 84.885 ευρώ και για την Platinum 85.575 ευρώ. Το Explorer συνοδεύεται από 8 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση Ford Protect και μπορεί να αποκτηθεί με χρηματοδότηση που προϋποθέτει προκαταβολή από 40%, εξόφληση έως 60 δόσεις και μηνιαίο επιτόκιο από 1,99%.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Το Ford Ranger σε νέα έκδοση καμπίνα-σασί

Πρεμιέρα για το ηλεκτρικό Ford E-Transit (+video)

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το ανανεωμένο Toyota Hilux;