Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ford: Επένδυση 1 δις για το νέο Ranger

Ελλάδα 2:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford: Επένδυση 1 δις για το νέο Ranger

ΝΕΑ

Ford: Επένδυση 1 δις για το νέο Ranger

ΝΕΑ

Η επένδυση της Ford θα αυξήσει την ετήσια δυναμικότητα του εργοστασίου, θα δημιουργήσει 12.000 επιπλέον θέσεις εργασίας και θα επιφέρει έσοδα που θα ξεπεράσουν το 1,1% του ΑΕΠ της Ν. Αφρικής.

Advertisement
Advertisement

Σε επένδυση ύψους 1.0 δισ. δολαρίων για τον εκσυγχρονισμό και επέκταση των παραγωγικών εγκαταστάσεών της στη N. Αφρική, προχωρά η Ford.

Η εν λόγω επένδυση, η οποία συνιστά τη μεγαλύτερη στην ιστορία της Ford στη συγκεκριμένη χώρα, έχει ως στόχο την υποστήριξη της επεκτεινόμενης παραγωγής τόσο του νέου Ranger (αρχής γενομένης από το 2022), αλλά και των pick-up μοντέλων της VW.

«Η νέα επένδυση θα εκσυγχρονίσει τις δραστηριότητές μας στη Ν. Αφρική, οι οποίες θα καταστούν ακόμα πιο σημαντικές στην ανάκαμψη και ανάπτυξη των παγκόσμιων αυτοκινητιστικών δραστηριοτήτων μας, καθώς και στη στρατηγική συμμαχία μας με την Volkswagen. Η επένδυση αυτή θα ενισχύσει την ομάδα μας με εργαλεία και εγκαταστάσεις για την κατασκευή του καλύτερου Ford Ranger όλων των εποχών, σε υψηλότερους όγκους παραγωγής και με ανώτερη ποιότητα.», δήλωσε μεταξύ άλλων η Dianne Craig, president, International Markets Group της Ford.

Advertisement
Advertisement

Μεγάλα έσοδα για τη Ν. Αφρική –  νέες θέσεις εργασίας

Η ετήσια δυναμικότητα του εργοστασίου του Silverton θα αυξηθεί σε 200.000 οχήματα από 168.000 που είναι σήμερα, υποστηρίζοντας την παραγωγή του νέου Ford Ranger για την εγχώρια αγορά και την εξαγωγή του σε περισσότερες από 100 αγορές στο κόσμο

Advertisement

Το εργοστάσιο της Ford στο Silverton αναμένεται να δημιουργήσει έσοδα που θα ξεπεράσουν το 1,1% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) της Ν. Αφρικής.

Παράλληλα θα βοηθήσει να δημιουργηθούν 1.200 επιπλέον θέσεις εργασίας για τη Ford στη Ν. Αφρική, αυξάνοντας το προσωπικό στην εν λόγω μονάδα σε 5.500 εργαζομένους. Συνολικά, μάλιστα, αναμένεται να προστεθούν 10.000 νέες θέσεις εργασίας στο δίκτυο εγχώριων προμηθευτών της Ford, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στις 60.000.

Advertisement

Η συνολική επένδυση περιλαμβάνει 686 εκατομμύρια δολάρια για αναβαθμίσεις στο εργοστάσιο του Silverton που θα αυξήσουν τον όγκο παραγωγής και θα βοηθήσουν σημαντικά στη βελτίωση της απόδοσης παραγωγής και της ποιότητας των οχημάτων.

Η Ford θα επενδύσει επίσης 365 εκατομμύρια δολάρια για την αναβάθμιση των εργαλείων στα εργοστάσια των βασικών προμηθευτών της εταιρείας. «Υποστηρίζοντας τους προμηθευτές μας με νέα εργαλεία, εκσυγχρονιζόμαστε παράλληλα, ώστε να πετύχουμε κορυφαία ποιότητα για το νέο Ranger σε υψηλότερους όγκους παραγωγής για εγχώριες πωλήσεις και εξαγωγές» δήλωσε ο Andrea Cavallaro, director of Operations, International Markets Group της Ford.

Advertisement

Σημειώνεται πως το εργοστάσιο της Ford στο Silverton θα γίνει ένα από τα πρώτα εργοστάσια της Ford σε όλο τον κόσμο που θα πετύχει το “Island Mode”, για ενεργειακή αυτάρκεια και κλιματική ουδετερότητα μέχρι το 2024.

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι το νέο Ford F-150 (video)

Ο αντιπρόεδρος σχεδιασμού της Ford πουλάει το GT του

Δοκιμή: Ford Puma 1.0L EcoBoost 125 ps Auto