Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το νέο Ford F-150 Raptor (video)

Ελλάδα 21:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το νέο Ford F-150 Raptor (video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το νέο Ford F-150 Raptor (video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το δημοφιλέστερο μοντέλο στις ΗΠΑ πέρασε στην τρίτη γενιά του και προβάλλει πιο ολοκληρωμένο από ποτέ.

Advertisement
Advertisement

Στην παρουσίαση της τρίτης γενιάς του σκληροτράχηλου pick-up της, F-150 Raptor προχώρησε η Ford, η οποία το καθιστά ακόμα πιο ικανό σε εκτός δρόμου διαδρομές και το εξοπλίζει με σύγχρονες τεχνολογίες.

Η νέα γενιά του αμερικανικού best-seller θα διατίθεται, «φορώντας» μια ελαφρώς αναβαθμισμένη εκδοχή του twin-turbo V6 EcoBoost των 3,5 λίτρων, ο οποίος συνδυάζεται με ένα 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την ισχύ του μοτέρ δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, καθώς η Ford αναμένει τη διαδικασία πιστοποίησης. Όπως, ωστόσο, επισήμανε δεν θα υπάρχουν μεγάλες διαφορές συγκριτικά με τα «νούμερα» της απερχόμενη γενιάς, με τους 450 ίππους και τα 691 Nm ροπής.

Advertisement
Advertisement

Σημειώνεται πως μέσα στο επόμενο έτος αναμένεται το λανσάρισμα και της πολυαναμενόμενης έκδοσης “Raptor R”, η οποία θα τροφοδοτείται από ένα V8 μοτέρ (σ.σ. από τη Mustang Shelby GT500 των 760 ίππων).

Το F-150 Raptor θα ενσωματώνει ως στάνταρ ένα ηλεκτρονικό πίσω διαφορικό, ενώ υπάρχει και επιλογή ενσωμάτωσης εμπρός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης τύπου Torsen. Στα προσόντα του και το Terrain Management System, το οποίο απαρτίζεται από 7 επιμέρους προφίλ οδήγησης για κίνηση σε κάθε είδους έδαφος: Slippery, Tow/Haul, Sport, Normal, Off Road, Baja και Rock Crawl.

Advertisement

Πρεμιέρα στο F-150 Raptor κάνει και η λειτουργία Trail 1-Pedal Drive, η οποία επιφέρει την ακινητοποίηση του οχήματος χωρίς να γίνεται η χρήση του φρένου. Η εν λόγω λειτουργία πλαισιώνεται από το σύστημα Trail Control, το οποίο εκτελεί χρέη cruise control, αλλά για… off-road καταστάσεις, καθώς και από μια κάμερα 360 μοιρών.

Advertisement

Τη μεγαλύτερη είδηση, ωστόσο, συνιστούν οι αλλαγές στο πλαίσιο τύπου σκάλας το οποίο είναι πλήρως ενισχυμένο σε καίρια σημεία του, διευκολύνοντας την περιήγηση του οχήματος σε ιδιαίτερα κακοτράχαλα εδάφη. Περαιτέρω διευκόλυνση, μεταξύ άλλων, παρέχει η ανασχεδιασμένη πίσω ανάρτηση, με πέντε συνδέσμους, η οποία συνοδεύεται από μακριούς πίσω βραχίονες και ράβδο Panhard.

Το αδάμαστο προφίλ του νέου Ford F-150 ολοκληρώνουν τα ελαστικά διαμέτρου είτε 35 είτε 37 ιντσών, με τα τελευταία να του χαρίζουν 13,1 ίντσες απόσταση από το έδαφος, γωνία προσέγγισης ίση με 33,1 μοίρες και μέγιστη γωνία αναχώρησης 24,9 μοίρες.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Video: Το νέο Ford Kuga ST-Line μαγνητίζει τα βλέμματα

Ο αντιπρόεδρος σχεδιασμού της Ford πουλάει το GT του

Δοκιμή: Ford Puma 1.0L EcoBoost 125 ps Auto