Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η smart “αποχαιρετά” τους βενζινοκινητήρες με μια επετειακή έκδοση

Ελλάδα 4:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η smart “αποχαιρετά” τους βενζινοκινητήρες με μια επετειακή έκδοση

ΝΕΑ

Η smart “αποχαιρετά” τους βενζινοκινητήρες με μια επετειακή έκδοση

ΝΕΑ

Η Smart με μόλις 1.246 πωλήσεις πέρυσι θα εγκαταλείψει τις αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά στο τέλος του 2019. Ωστόσο, το μέλλον είναι πιο φωτεινό για τη μάρκα στην Ευρώπη, διαβάστε τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί…

Advertisement
Advertisement

 

Η Smart θα γίνει “ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο που θα μεταβιβάσει αδιάλειπτα ολόκληρο το χαρτοφυλάκιό του από κινητήρες καύσης σε ηλεκτρικούς κινητήρες. Για να γιορτάσει την αρχή μιας νέας εποχής και το κλείσιμο του τρέχοντος κεφαλαίου, η εταιρία θα παρουσιάσει μια περιορισμένη έκδοση 21 αποκλειστικών αυτοκινήτων. Αυτά θα είναι τα τελευταία οχήματα της εταιρείας που θα τροφοδοτούνται με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Αν αναρωτιέστε για τον συγκεκριμένο αριθμό που πρόκειται να παράγει η Smart, αυτός σηματοδοτεί τα 21 χρόνια από την καθιέρωση της μάρκας, εξ ου και το μότο “21 χρόνια πάντα ένα βήμα μπροστά”. Η τελευταία αυτή σειρά έχει σχεδιαστεί από τον γνωστό βιομηχανικό σχεδιαστή Konstantin Grcic και τη Smart και πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους σε συνεργασία με την Brabus.

Advertisement
Advertisement

“Το 21 μνημονεύει κάτι ιδιαίτερο, γιορτάζοντας 21 χρόνια Smart,” εξηγεί ο Grcic. “Για μένα, συμβολίζει επίσης πολλά περισσότερα”, συμπλήρωσε. Η Smart δεν λέει ακριβώς ποια αυτοκίνητα θα περιλαμβάνει η περιορισμένης παραγωγής σειρά, αλλά οι επίσημες φωτογραφίες δείχνουν ένα ForTwo Cabrio με διχρωμία εντός και εκτός. Ο Grcic λέει ότι το κίτρινο που χρησιμοποιεί είναι βασισμένο στο αρχικό χρώμα “hello yellow” που δημιουργεί την “σχέση με την προέλευση του Smart που είναι τόσο σημαντική για την έκδοση”.

Έτσι, αν θέλετε ακόμη ένα έξυπνο αυτοκίνητο που τροφοδοτείται από κινητήρα εσωτερικής καύσης, αυτό είναι κυριολεκτικά η τελευταία σας ευκαιρία. Η αυτοκινητοβιομηχανία δεν λέει τίποτα για την τιμολόγηση ή τη διαθεσιμότητα, αλλά αναμένουμε να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες τις εβδομάδες πριν από την έναρξη της παραγωγής.

Advertisement