Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φήμη για «GR86» από τη Lexus

Ελλάδα 12:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φήμη για «GR86» από τη Lexus

ΝΕΑ

Φήμη για «GR86» από τη Lexus

ΝΕΑ

Στην Ιαπωνία κυκλοφορεί η φήμη που θέλει τη Lexus να ετοιμάζει αντίστοιχο μοντέλο με το GR86 της Toyota το οποίο θα έχει για την κίνησή του ένα υβριδικό σύνολο.

Advertisement
Advertisement

Το υβριδικό Lexus UC θα είναι το αντίστοιχο Toyota GR86 και θα βασίζεται αισθητικά στο LF-Z Concept (που βλέπουμε στις φωτογραφίες).

Μάλιστα η φήμη από την Ιαπωνία που υποστηρίζει πως η Lexus ετοιμάζει τη δική της πρόταση σε αυτή την κατηγορία των coupe αυτοκινήτων, κάνει λόγο για παρουσίαση του νέου αυτοκινήτου της Lexus μέσα στο ερχόμενο Φθινόπωρο. Όσο για το όνομα UC, είναι τα αρχικά των λέξεων Urban Coupe που παραπέμπει ιδανικά στις μαζεμένες διαστάσεις του μοντέλου- σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα από τη γκάμα της Lexus. Ο κινητήρας του μοντέλου φέρεται να είναι ο τετρακύλινδρος 2,4 λίτρων από τα GR86 και BRZ αλλά με την προσθήκη του υβριδικού συστήματος.

Advertisement
Advertisement

Το υβριδικό αυτό σύστημα θα είναι είτε η γνωστή και ευρύτατα διαδεδομένη λύση που έχουμε δει από την Toyota και τη Lexus, είτε μια plug-in επιλογή. Με αυτά τα δεδομένα η απόδοση του υβριδικού συνόλου θα μπορούσε να είναι 230 ίπποι. Με το UC να χρησιμοποιεί μια επιμηκυμένη εκδοχή της πλατφόρμας που χρησιμοποιείται στο GR86, φτάνοντας σε μήκος τα 4,5 μέτρα. Η προοπτική ενός μικρού, πιο προσιτού αθλητικού κουπέ από τη Lexus ακούγεται πολύ θετική ως ιδέα που θα μπορούσε να τονώσει περαιτέρω την εμπορική παρουσία της Lexus στις κατά τόπους αγορές. Αυτό που μένει να δούμε είναι το κατά πόσο έχουν βάσει οι Ιαπωνικές φήμες και αν θα δικαιωθούν τα συγκεκριμένα σενάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Lexus UX 300e: Διαθέσιμο στην Ελλάδα
Η HKS βελτιώνει το Toyota GR 86 (+video)
Η Toyota ετοιμάζει GR Yaris με 300 άλογα (+video)

Advertisement

 

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement