Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Fiat: Ζητάει τη βοήθεια του κοινού για το όνομα του νέου της SUV

Ελλάδα 5:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Fiat: Ζητάει τη βοήθεια του κοινού για το όνομα του νέου της SUV

ΝΕΑ

Fiat: Ζητάει τη βοήθεια του κοινού για το όνομα του νέου της SUV

ΝΕΑ

Η ιταλική μάρκα παρουσίασε ένα B-SUV για την αγορά της Βραζιλίας, την ονομασία του οποίου θα επιλέξει το κοινό.

Advertisement
Advertisement

Όπως είναι γνωστό, ο νεότευκτος όμιλος Stellantis ποντάρει πολλά στα crossover/SUV και ήδη ετοιμάζει τρία σχετικά μοντέλα που θα φέρουν το έμβλημα των Jeep, Alfa Romeo και Fiat.

Το επερχόμενο δημιούργημα της τελευταίας θα έχει μικρότερες διαστάσεις από το 500X, θα αντλεί έμπνευση από το πρωτότυπο Centoventi, ενώ αναμένεται να διατεθεί τον Απρίλιο του 2023.

Πέρα, όμως, από το εν λόγω «μικροσκοπικό» CUV, οι Ιταλοί προλειαίνουν το έδαφος και για ένα B-SUV (σ.σ. με μέγεθος αντίστοιχο του 500X), το οποίο θα λανσαριστεί στην αγορά της Βραζιλίας τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Advertisement
Advertisement

Το επικείμενο νέο μοντέλο της Fiat παρουσιάστηκε σε πρώιμη μορφή, χωρίς να γίνονται γνωστές οι λεπτομέρειες σχετικά με τα συστήματα πρόωσης και τις ενσωματωμένες τεχνολογίες.

Επιπροσθέτως, αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι πως προς το παρόν ονομάζεται “SuvFiat”, ένας τίτλος, ωστόσο, που αναμένεται να αντικατασταθεί.

Advertisement

«Ποια θα είναι, λοιπόν, η κανονική του ονομασία;», εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς; Η Fiat… πετάει το μπαλάκι στο κοινό, προσφέροντας τις εξής τρεις (3) επιλογές: Tuo, Domo και Pulse. Η επιλογή που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους θα είναι αυτή που θα αποτελέσει την επίσημη ονομασία του μοντέλου.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως το νέο CUV θα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα με τίτλο “MLA”, η οποία θα υπηρετεί το τρίπτυχο «επιδόσεις-στιβαρότητα-άνεση».

Advertisement

Σε επίπεδο εμφάνισης, το μπροστινό μέρος διακρίνεται μια επιβλητική μάσκα που πλαισιώνεται από LED φωτιστικά σώματα και μεγάλες εσοχές για τα φώτα ομίχλης. Στο πλάι υπάρχουν έντονες γραμμώσεις, ενώ ξεχωριστή νότα προσδίδει τόσο η διχρωμία οροφής-αμαξώματος όσο και η διακριτική αεροτομή στο πίσω μέρος.

Σημειώνεται πως εκτός από… το SuvFiat, η εταιρεία ετοιμάζει και ένα coupe SUV. Αμφότερα τα μοντέλα θα παράγονται στο εργοστάσιο της Fiat στην βραζιλιανική πόλη Betim (Μπετίμ), ενώ δεν γνωρίζουμε αν θα διατεθούν και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Advertisement

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ένα από τα τρία υποψήφια ονόματα πατώντας ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα πιο γρήγορα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον κόσμο
10 από τα πιο ακριβά αυτοκίνητα στην Ελλάδα
Αυτά είναι τα πιο φθηνά αυτοκίνητα στην ελληνική αγορά!