Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Fiat: Επενδύει δισεκατομμύρια και λανσάρει νέα ηλεκτρικά

Ελλάδα 12:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Fiat: Επενδύει δισεκατομμύρια και λανσάρει νέα ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Fiat: Επενδύει δισεκατομμύρια και λανσάρει νέα ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Ο όμιλος FCA εκσυγχρονίζει τις εγκαταστάσεις του στην Πολωνία, με φόντο την παραγωγή νέων εξηλεκτρισμένων μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

Δυναμική στροφή στην ηλεκτροκίνηση πραγματοποιεί η Fiat η οποίος έχει γνωστοποιήσει τα σχέδιά της για εξηλεκτρισμό του 60% της γκάμας της έως και το τέλος του 2021.

Παράλληλα, με τη διεύρυνση της αυτοκινητικής παλέτας της με υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, οι διοικούντες της εταιρείας είναι έτοιμοι να προχωρήσουν και στην αναδιάρθρωση των εργοστασίων τους.

Όπως επιβεβαίωσε ο όμιλος FCA, σε εκσυγχρονισμό θα υποβληθεί το εργοστάσιο της Fiat στο Tychy της Πολωνίας, με φόντο να αναλάβει το έργο παραγωγής ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων. Τα πρώτα εξηλεκτρισμένα μοντέλα αναμένεται να περάσουν τη γραμμή παραγωγής το δεύτερο μισό του 2022.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της πολωνικής κυβέρνησης, Γιάροσλαβ Γκόβιν, η επένδυση θα ανέλθει σε 2 δισεκ. ευρώ, και θα βασιστεί σε δύο άξονες: Την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως ενδέχεται να παραχθεί ένα μικρό μοντέλο (B segment), το οποίο θα φέρει το λογότυπο της Fiat και θα αποτελεί άμεσο ανταγωνιστή του Renault Clio. Όσον αφορά τη Jeep, στα άμεσα σχέδια των διοικούντων της είναι η παραγωγή ενός μικρού SUV.

Advertisement

Περί Alfa Romeo ο λόγος, η ιταλική έκδοση του ειδησεογραφικού Μέσου Motor1 αναφέρει πως στην Πολωνία θα παραχθεί και το Brennero, το οποίο θα συνιστά ένα compact crossover.

Σημειώνεται πως οι εγκαταστάσεις στο Tychy, εντός του 2019, παρήγαγαν περισσότερα από 260.000 οχήματα. Εκεί συναρμολογείται, μεταξύ άλλων, το Fiat 500, όπως και η Abarth… εκδοχή του, ενώ απασχολεί γύρω στους 2.500 ανθρώπους.

Advertisement

Ηλεκτρική επέλαση από τη Fiat

Φέτος η ιταλική εταιρεία λάνσαρε το αμιγώς ηλεκτρικό Fiat 500, ενώ διεύρυνε την γκάμα των μοντέλων 500 και Panda με υβριδικές εκδόσεις.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το Reuters, η Fiat αναμένεται να διαθέσει σε υβριδική έκδοση τόσο το 500X όσο και το Tipo στην έκδοση σεντάν.

Advertisement

Η Fiat, ακόμη, φροντίζει να καταστήσει τα μοντέλα της πιο ελκυστικά στο αγοραστικό κοινό μέσω της επέκτασης της παλέτας εκδόσεών της.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό: Συνέντευξη με τον επικεφαλής της AbarthLuca Napolitano

Με το Fiat Tipo νιώθετε ασφαλείς

Fiat All Inclusive: Το ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών για μεταχειρισμένο αυτοκίνητο