Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ferrari Purosangue: Πρεμιέρα το Σεπτέμβριο

Ελλάδα 13:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ferrari Purosangue: Πρεμιέρα το Σεπτέμβριο

ΝΕΑ

Ferrari Purosangue: Πρεμιέρα το Σεπτέμβριο

ΝΕΑ

Είναι επίσημο. Μετά από αναμονή η Ferrari ανακοίνωσε την κυκλοφορία του SUV της, της Purosangue, το Σεπτέμβριο με ατμοσφαιρικό V12.

Advertisement
Advertisement

Στο Maranello πιστεύουν, πως δεν θα αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 20% των συνολικών ετήσιων παραγγελιών τους.

Τον Σεπτέμβριο του 2018, η Ferrari ανακοίνωσε την παραγωγή της SUV Purosangue κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των μετόχων της. Σχεδόν τέσσερα χρόνια αργότερα, το μοντέλο δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, αλλά η αναμονή έχει σχεδόν τελειώσει. Η ανακοίνωση για την παρουσίαση είναι επίσημη ενώ η Ferrari υπολογίζει να κρατήσει χαμηλά την παραγωγή της σε ποσοστό κάτω του 20% των συνολικών ετήσιων παραγγελιών. Με άλλα λόγια, μία στις πέντε νέες Ferrari που θα πωλούνται από το 2023 και μετά, θα είναι Purosangue.

Advertisement
Advertisement

Η ιταλική μάρκα συνεχίζει να απέχει από τη χρήση του όρου SUV, λέγοντας μόνο ότι το μοντέλο δεν θα μοιάζει με κανένα άλλο. Επιπλέον, η Ferrari λέει ότι θα είναι ένα «καθαρό V12 μοντέλο».

Η Purosangue θα αντιπροσωπεύει περίπου το 20% όλων των πωλήσεων, ενώ η σειρά Icona και το νέο hypercar θα παράγονται σε πολύ μικρότερους αριθμούς. Η Ferrari λέει ότι θα περιορίσει αυτά τα οχήματα σε λιγότερο από το 5% των συνολικών παραγγελιών, ενώ τα μοντέλα της ειδικής σειράς όπως το 812 Competizione / 812 Competizione A θα αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% όλων των πωλήσεων.

Advertisement

Μέχρι το 2026, το 60% της γκάμας θα έχουν υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, με το υπόλοιπο 40% να είναι αυτοκίνητα που κινούνται θερμικούς κινητήρες. Μιλώντας για τα κινητήρια σύνολα, η Ferrari δεν έδωσε πληροφορίες για την ισχύ της Purosangue (γνωρίζουμε ότι αποδίδει 830 ίππους στην 812 Competizione).

Με το Purosangue, η Ferrari μπαίνει στο club των Bentley, Rolls-Royce, Aston Martin και Lamborghini που έχουν τα δικά τους SUV. Σύμφωνα με πληροφορίες και η McLaren φαίνεται να ακολουθεί μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ακούστε τον V12 της Ferrari Purosangue (+video)
Έτσι θα είναι η Ferrari Purosangue;
Πλησιάζει η ώρα της Ferrari Purosangue