Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ferrari: Κατασκευάζει σύστημα ασφαλείας ίδιο με των μονοθεσίων

Ελλάδα 21:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ferrari: Κατασκευάζει σύστημα ασφαλείας ίδιο με των μονοθεσίων

ΝΕΑ

Ferrari: Κατασκευάζει σύστημα ασφαλείας ίδιο με των μονοθεσίων

ΝΕΑ

Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας κατέθεσε η Ferrari για μία «περίεργη» κεντρική κολώνα, η οποία χωρίζει το παρμπρίζ σε δύο μέρη. Η… πατέντα αφορά τόσο ανοιχτά όσο και coupe μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

 

Η Ferrari έχει καταθέσει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα ιδιαίτερο σύστημα ασφάλειας εμπνευσμένο από την F1, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μελλοντικά μοντέλα από την ιταλική μάρκα.

Advertisement
Advertisement

Σε μία άδεια ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκε πρόσφατα στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών, η Ferrari περιγράφει ένα δομικό κομμάτι/ κολώνα, που περνά από το κέντρο του παρμπρίζ παρόμοιο με το halo, που χρησιμοποιείται στα αυτοκίνητα της F1 και εκτείνεται ακριβώς μπροστά από το πιλοτήριο.

Στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας περιγράφονται δύο διαφορετικές εφαρμογές. Η πρώτη προβλέπει αυτόν τον κεντρικό πυλώνα τοποθετημένο εξωτερικά μπροστά από το παρμπρίζ και η δεύτερη να χωρίζει το παρμπρίζ, στα δύο. Ένα μπροστά από τον οδηγό και ένα μπροστά από τον συνοδηγό. Οι υαλοκαθαριστήρες θα μπορούσαν να κρύβονται πίσω από αυτόν τον κεντρικό πυλώνα για να βελτιώσουν την αεροδυναμική. Η Ferrari πιστεύει ότι η παρουσία αυτής της κεντρικής σπονδυλικής στήλης θα λειτουργήσει ως βασικό δομικό κομμάτι και θα επιτρέψει στην εταιρεία να μειώσει το πλάτος των εμπρός  κολόνων (Α pillars) του οχήματος. Επιπλέον, αυτή… η σπονδυλική στήλη θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αεραγωγός στην καμπίνα και να επιτρέψει τη χρήση ενός συστήματος κλιματισμού τοποθετημένου πίσω.

Για να λύσει τα πιθανά προβλήματα ορατότητας που θα μπορούσαν να προκληθούν από την ύπαρξη ενός τέτοιου δομικού πλαισίου, η Ferrari θα χρησιμοποιήσει, ένα εξωτερικό σύστημα κάμερας για να καταγράψει εικόνες μπροστά από το αυτοκίνητο και να τις προβάλει στο παρμπρίζ.

Advertisement