Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ferrari Enzo: Επένδυση ή την χαίρεσαι πραγματικά; (video)

Ελλάδα 5:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ferrari Enzo: Επένδυση ή την χαίρεσαι πραγματικά; (video)

ΝΕΑ

Ferrari Enzo: Επένδυση ή την χαίρεσαι πραγματικά; (video)

ΝΕΑ

Αυτό είναι ένα ζωντανό παράδειγμα που κάποιοι χαίρονται πραγματικά το αυτοκίνητό τους και δεν το βλέπουν απλά σαν μια… επένδυση.

Advertisement
Advertisement

Το 2003, ο Richard Losee (λάτρης της αυτοκίνησης) αγόρασε μια Ferrari Enzo. Η αγορά του δεν έγινε με σκοπό την επένδυση, που αναμφίβολα, το εν λόγω μοντέλο μόνο αξία παίρνει κάθε χρόνο. Σε αντίθεση με κάποιους που αγόρασαν το ιταλικό μοντέλο για να το κλειδαμπαρώσουν σε μια αποθήκη, ο Losee αποφάσισε να προσφέρει το αυτοκίνητό του στο “Road & Track”, για μια long term δοκιμή. Έτσι λοιπόν, τα πρώτα 2.400 χιλιόμετρα έγιναν από το μέσο που αναφέραμε παραπάνω.

Ο Losee όμως προσπάθησε να γράψει όσα περισσότερα χιλιόμετρα μπορούσε στην Enzo του. Μετά την επιστροφή του αυτοκινήτου του από το Road & Track, ο ιδιοκτήτης συνεργάστηκε με το περιοδικό για να συνεχίσει να “δοκιμάζει” το συλλεκτικό μοντέλο. Φυσικά η συνεργασία αυτή προχώρησε και πρόσθεσε ακόμα περισσότερα χιλιόμετρα, φτάνοντας συνολικά τα 48.000 χιλιόμετρα.

Το 2006 όμως είχε έναν σοβαρό τραυματισμό, τόσο ο ίδιος όσο και το αυτοκίνητο, όταν πήρε μέρος σε έναν αγώνα ταχύτητας για φιλανθρωπικό σκοπό. Η Enzo απογειώθηκε στα 331 χλμ./ώρα και υπέστη μεγάλες ζημιές. Ο Losee δεν εγκατέλειψε το ιταλικό του υπεραυτοκίνητο, αλλά το επισκεύασε με τη βοήθεια της Ferrari. Μετά από 30 μήνες σκληρής δουλειάς, η Ferrari Enzo πατάει πάλι στην άσφαλτο, ωστόσο δέχτηκε και μια σειρά από μηχανικές βελτιώσεις, με το μοντέλο να αποδίδει πάνω από 800 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Αυτή τη στιγμή, η Enzo… ζει και βασιλεύει. Μέσω μιας συμφωνίας, ο Losee πρόσφερε το αυτοκίνητο στον @dryl8k, ο οποίος μέσω instagram αναφέρει ότι η Enzo έχει ξεπεράσει τα 144.000 χιλιόμετρα. Εξωπραγματικός αριθμός για ένα μοντέλο που έχουν κατασκευαστεί μόλις 493 αντίτυπα στον κόσμο! Αυτό όμως δείχνει πόσο χαίρονται κάποιοι τα αυτοκίνητα που έχουν στην κατοχή τους και δεν τα βλέπουν απλά ως μια… επένδυση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τιμή – ρεκόρ για μία υπερσπάνια Ferrari Enzo!
Video: Ferrari Enzo… WRC!
Δείτε το επετειακό video για τη γέννηση του Enzo Ferrari

Advertisement