Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

F1 GP Σακχίρ: Ταχύτερος ο Russell στο FP1

Ελλάδα 16:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Σακχίρ: Ταχύτερος ο Russell στο FP1

ΝΕΑ

F1 GP Σακχίρ: Ταχύτερος ο Russell στο FP1

ΝΕΑ

O George Russell βουτάει στα βαθιά αυτό το αγωνιστικό τριήμερο αλλά φάνηκε με το καλημέρα πως ξέρει να κολυμπάει!

Advertisement
Advertisement

Ο ταλαντούχος Βρετανός που ελέω της απουσίας του Lewis Hamilton βρέθηκε πίσω από το τιμόνι της Mercedes W11, όχι απλά ήταν ταχύτερος του teammate του αλλά βρέθηκε και στην κορυφή των χρόνων!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πίστα του Σακχίρ υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς στο δειλινό. Με τη θερμοκρασία αέρα στους 25 βαθμούς Κελσίου ενώ εκείνη του οδοστρώματος ήταν στους 29. Σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, οι διαφορές ήταν πολλές. Αρχικά, ο Pietro Fittipaldi αντικαθιστούσε τον Romain Grosjean που παρότι βρίσκεται στην πίστα, ακόμα αναρρώνει από το τρομακτικό ατύχημα που είχε την περασμένη Κυριακή.

Advertisement
Advertisement

Απών είναι σε αυτό τον αγώνα και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Lewis Hamilton, που βρέθηκε θετικός στον Covid-19. Τη θέση του πήρε ο Russell που είναι άλλωστε οδηγός της Mercedes, άσχετα αν κάνει το… αγροτικό του στη Williams. Όσο για την ιστορική ομάδα, εμπιστεύτηκε το δοκιμαστή της, Jack Aitken.

Advertisement

Επίσης, αυτή την εβδομάδα αξιοποιείται η εξωτερική χάραξη της πίστας του Σακχίρ, μετατρέποντας τον αγώνα της Κυριακής σε… σπριντ 85 γύρων! Με μήκος μόλις 3.5 χιλιόμετρα, τα σύγχρονα μονοθέσια της Formula 1 αναμενόταν να ολοκληρώνουν το γύρο ταχύτερα από το ένα λεπτό.

Advertisement

Πράγμα που επιβεβαιώθηκε από νωρίς. Ο Valtteri Bottas έδειχνε το δρόμο με χρόνο 55.154 και τον Max Verstappen να τον ακολουθεί από κοντά, αμφότεροι χρησιμοποιώντας τη μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρα, ο Charles Leclerc έχασε τον έλεγχο στη στροφή 4 με αποτέλεσμα να βγήκε εκτός πίστας, κάνοντας μία βόλτα στην αμμοπαγίδα και επιστρέφοντας στην αγωνιστική διαδρομή στη στροφή 6.

Οι ισορροπίες στην κορυφή άλλαξαν λίγο μετά της διαδικασίας, με τον Russell να κατεβαίνει στο 55.030, επίσης με τη μαλακή γόμα. Η απάντηση ήταν άμεση αλλά όχι από τον teammate του. Ήταν ο Verstappen αυτός που κατέβηκε στο 54.848 με τη Red Bull Racing!

Δευτερόλεπτα μετά είδαμε τον Daniil Kvyat να σκαρφαλώνει στην τρίτη θέση με τη Scuderia AlphaTauri αλλά αυτό σηματοδότησε… αλλαγές κατά συρροή στην κορυφή, με τις δύο Mercedes, τις δύο Red Bull αλλά και τις δύο AlphaTauri να κινούνται αρκετά κοντά σε χρόνους.

O Albon έχασε το πίσω μέρος της RB16 στη στροφή 2, με 21 λεπτά ακόμα στο ρολόι αλλά ήταν τυχερός στην ατυχία του, αφού απέφυγε τις μπαριέρες και κατέστρεψε μόνο το σετ ελαστικών που φορούσε.

Κάπου εκεί καταστάλαξαν τα πράγματα στην κορυφή, με τον Russell να κατεβαίνει στο 54.546, όντας 176 χιλιοστά μπροστά από τον Verstappen, 265 από τον Albon και κυρίως, 322 μπροστά από τον Bottas που θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε επίσης:
King Lewis: Η αποκλειστική συνέντευξη του Hamilton στο NewsAuto

Romain Grosjean: Ο οδηγός που βγήκε ζωντανός από την πύρινη κόλαση

Αποκλειστική συνέντευξη του οδηγού του Safety Car της F1, Bernd Maylander!