Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Θετικός στον Covid-19 ο Lewis Hamilton!

Ελλάδα 10:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θετικός στον Covid-19 ο Lewis Hamilton!

FORMULA 1

Θετικός στον Covid-19 ο Lewis Hamilton!

FORMULA 1

Εκτός του Sakhir Grand Prix της προσεχούς Κυριακής τίθεται ο Lewis Hamilton, που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό Covid-19!

Advertisement
Advertisement

Όπως επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκινήτου αθλητισμού, στο πλαίσιο των υποχρεωτικών PCR Test που κάνουν όλοι οι εμπλεκόμενοι με το σπορ, ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 βρέθηκε θετικός.

Ακολουθώντας όλα τα πρωτόκολλα δημόσιας υγείας που ισχύουν (και) στο Μπαχρέιν, ο 35χρονος βρίσκεται πλέον σε απομόνωση.

Όπως ανακοίνωσε η ομάδα του, Mercedes-AMG Petronas F1, ο Hamilton έκανε τρία τεστ την προηγούμενη εβδομάδα, τα αποτελέσματα όλων ήταν αρνητικά. Το τελευταίο εξ αυτών, ήταν το απόγευμα της Κυριακής, ημέρας του Bahrain Grand Prix το οποίο και κέρδισε.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, ξύπνησε το πρωί της Δευτέρας έχοντας ήπια συμπτώματα και ταυτόχρονα, ενημερώθηκε πως πρόσωπο με το οποίο είχε έρθει σε επαφή πριν ταξιδέψει στο Μπαχρέιν, τον ενημέρωσε πως είχε βρεθεί θετικό στον Covid-19.

Έτσι, έκανε νέο τεστ και σε αυτό, το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Όπως και στο επαναληπτικό τεστ που ακολούθησε. Έτσι βρίσκεται πλέον σε απομόνωση αλλά όπως τονίζει η γερμανική ομάδα, πέραν των ελαφριών συμπτωμάτων, νιώθει καλά.

Advertisement

Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί ποιος θα πάρει τη θέση του πίσω από το τιμόνι της W11 στον αγώνα της προσεχούς Κυριακής, ενδεχομένως και της επόμενης, στο φινάλε σεζόν στο Άμπου Ντάμπι – χώρα που όπως και το Μπαχρέιν, έχει αυστηρούς περιορισμούς σε ότι αφορά στην παγκόσμια πανδημία.

Προφανείς υποψήφιοι είναι οι δύο επίσημοι δοκιμαστές της Mercedes, Stoffel Vandoorne και Esteban Gutierrez, αν και ο Βέλγος βρίσκεται στη Βαλένθια της Ισπανίας, στο πλαίσιο των δοκιμών εξέλιξης της Formula E. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ταξιδεύει ήδη με προορισμό τη Μανάμα.

Advertisement

Φημολογείται πως εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο «στρατολόγησης» του Nico Hulkenberg, που φέτος έχει αντικαταστήσει τρεις φορές τους απόντες -επίσης λόγω Covid-19- οδηγούς της Racing Point.

hulk-gb20-b1000x600

O Hulkenberg αντικατέστησε τον Sergio Perez στα Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας (είχε πρόβλημα πριν την εκκίνηση) και 70ης επετείου (ήταν έβδομος) αλλά και τον Lance Stroll στο Grand Prix του Άιφελ (τερμάτισε όγδοος).

Διαβάστε επίσης:
King Lewis: Η αποκλειστική συνέντευξη του Hamilton στο NewsAuto

Romain Grosjean: Ο οδηγός που βγήκε ζωντανός από την πύρινη κόλαση

Advertisement

Αποκλειστική συνέντευξη του οδηγού του Safety Car της F1, Bernd Maylander!