Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

F1 GP Ίμολα: «Πυροβολισμός» Verstappen στο FP3

Ελλάδα 22:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Ίμολα: «Πυροβολισμός» Verstappen στο FP3

ΝΕΑ

F1 GP Ίμολα: «Πυροβολισμός» Verstappen στο FP3

ΝΕΑ

Μετά τα προβλήματα της Παρασκευής, η τελευταία πρόβα πριν τις κατατακτήριες δοκιμές αναμενόταν να αποτελέσει τάξη μεγέθους για το επίπεδο ανταγωνιστικότητας του συνδυασμού Max Verstappen–Red Bull Racing στην Ίμολα.

Advertisement
Advertisement

Κι εκεί, ο Ολλανδός έδειξε στο τέλος πως οι «ταύροι» ίσως έχουν το πάνω χέρι για το Formula 1 Pirelli Gran Premio Del Made In Italy e Dell’ Emilia Romagna 2021! Ήταν πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό, αν και η παρουσία των Mercedes στις θέσεις 3 και 8, υποδηλώνει πως δεν έδειξαν όλη τη δυναμική τους.

Advertisement
Advertisement

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πίστα της Ίμολα υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με ηλιοφάνεια αλλά ξανά, με χαμηλή θερμοκρασία: αυτή του αέρα ήταν στους 11 βαθμούς ενώ αυτή του οδοστρώματος στους 21.

Σε αντίθεση με τις δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής, δεν είχαμε πολλή δράση στο ξεκίνημα της ωριαίας διαδικασίας. Χρειάστηκε να περάσει ένα τέταρτο για να δούμε κορυφαίους συνδυασμούς στην πίστα. Πρώτα τις Ferrari με τον Charles Leclerc να δείχνει το δρόμο.

Advertisement

Ο Sergio Perez βγήκε στην πίστα με τη μέση γόμα ελαστικών της Pirelli ενώ οι Mercedes με τη μαλακή. Ο Valtteri Bottas πρόλαβε να περάσει στην κορυφή αλλά ο χρόνος του ακυρώθηκε γιατί βγήκε εκτός ορίων πίστας στη στροφή 9, με τον Perez να είναι αυτός που τοποθέτησε εαυτόν στην πρώτη θέση της κατάταξης.

Δεν είδαμε όμως τι μπορούσε να κάνει εκεί ο Lewis Hamilton, ούτε ο Max Verstappen που είχε μόλις βγει στην πίστα, αφού η έξοδος του Nicholas Latifi στη στροφή Villeneuve έφερε καθεστώς κόκκινης σημαίας.

Ο Καναδός κατάφερε να επιστρέψει στην πίστα αλλά χάθηκαν μερικά λεπτά δράσης, μιας και στα ελεύθερα δοκιμαστικά το χρονόμετρο δεν σταματάει.

Όταν είχαμε ξανά πράσινη σημαία, o Bottas σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.15.984, ο Verstappen ήταν λίγο πίσω του αλλά ο χρόνος του ακυρώθηκε. Στην επόμενη προσπάθειά του, ο Ολλανδός είχε ένα βίαιο πέρασμα πάνω από τα κερμπ στη στροφή 13, με την RB16B να απογειώνεται αλλά δίχως συνέπειες.

Μάλιστα λίγο πιο μετά, ο οδηγός της Red Bull Racing κατέβηκε στο 1.15.895. Τη στιγμή του είχε και ο Pierre Gasly που έπεσε θύμα υπέρ-στροφής στη στροφή Tosa αλλά κατάφερε να διατηρήσει τον έλεγχο της AT02.

Αφού γλίτωσε τα χειρότερα, εκτόπισε και τον Verstappen από την κορυφή, αν και ο Leclerc άφησε και τους δύο πίσω του δευτερόλεπτα μετά. Η Ferrari γύρισε στην Ίμολα σε 1.15.738, με τη Ferrari να συνεχίζει να δείχνει σχετικά ανταγωνιστική στη συγκεκριμένη πίστα.

Όμως όσο περνούσε η ώρα, οι χρόνοι έπεφταν κι άλλο, με τον Hamilton να είναι αυτός που με επίδοση 1.15.515, τοποθέτησε εαυτόν στην κορυφή με ένα τέταρτο να απομένει για την ολοκλήρωση του FP3.

Λίγο αργότερα ήταν η σειρά του Lando Norris να κάνει τον ταχύτερο γύρο με τη McLaren (1.15.414), όταν ο Kimi Raikkonen όργωνε την αμμοπαγίδα της Rivazza.

Ωστόσο, ο καλύτερος χρόνος της διαδικασίας έμελλε να ανήκει στον Verstappen που στο τέλος έγραψε χρόνο 1.14.958, μισό δευτερόλεπτο μακριά από τον Norris, τον Hamilton και τον Perez.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε επίσης:
WRC: Στη Λαμία το Ράλι Ακρόπολις!

Συνέντευξη Ανδρέας Λασκαράτος: «Racing For Greece»

Δεν προχωράει η ιδέα των διήμερων Grand Prix