Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εξωπραγματικές τιμές επιτάχυνσης-επιβράδυνσης από την Taycan

Ελλάδα 9:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εξωπραγματικές τιμές επιτάχυνσης-επιβράδυνσης από την Taycan

ΝΕΑ

Εξωπραγματικές τιμές επιτάχυνσης-επιβράδυνσης από την Taycan

ΝΕΑ

Αν η Porsche δεν διαρρεύσει ακόμη ένα teaser αύριο της νέας Taycan, αυτή είναι η τελευταία φορά που βλέπετε το ηλεκτρικό sedan να υιοθετεί αυτό το ενοχλητικό καμουφλάζ.

Advertisement
Advertisement

 

Το γερμανικό μοντέλο μηδενικών εκπομπών από τη Στουτγάρδη έκανε το ταξίδι στο USS Hornet προκειμένου να επιδείξει τόσο τις επιταχύνσεις όσο και τις ικανότητες φρεναρίσματος με μάλλον αντισυμβατικό τρόπο, ακριβώς πριν από τα επίσημα αποκαλυπτήρια που έχουν οριστεί για τις 4 Σεπτεμβρίου.

Το video που τραβήχτηκε στο τεράστιο αεροπλανοφόρο των 27.500 τόνων το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τους αστροναύτες για τις αποστολές Apollo 11 και Apollo 12, αποκαλύπτει την επαγγελματία οδηγό αγώνων Shea Holbrook πίσω από το τιμόνι της νέας Taycan. Το σύστημα launch control του EV το βοηθά να ανακτήσει ταχύτητα 145,77 km/h σε μόλις 128,6 μέτρα, πριν πέσει δυνατά στα φρένα για να ακινητοποιηθεί. Χάρη στα εξαιρετικά προηγμένα κεραμικά φρένα, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Porsche χρειάστηκε απόσταση μικρότερη των 30 μέτρων για να σταματήσει στο τέλος του καταστρώματος, στην ευθεία πτήσεων. Η όλη διαδικασία διήρκεσε μόλις 10,17 δεύτερα, τιμή πολύ εντυπωσιακή ειδικά αν αναλογιστείτε την ανώμαλη επιφάνεια του καταστρώματος μήκους 265 μέτρων.

Advertisement
Advertisement

Το ταχύτερο τετράθυρο ηλεκτρικό sedan στο Nürburgring, η Taycan, αναμένεται να κάνει ντεμπούτο με υψηλά επίπεδα εξοπλισμού, με διπλούς ηλεκτρικούς κινητήρες, σύστημα τετρακίνησης και σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης. Σε κανονικούς ρυθμούς οδήγησης, προσφέρει συνδυασμένη ισχύ μεγαλύτερη των 600 ίππων, αλλά η λειτουργία overboost με διάρκεια 2,5 δευτερολέπτων αυξάνει την ισχύ στους 700+ ίππους και στα περισσότερα από 1.017 Nm ροπής. Εντυπωσιακές τιμές για ένα αυτοκίνητο που θα ζυγίζει περίπου 2.250 κιλά. Περίπου τέσσερα χρόνια από την αποκάλυψη του πρωτότυπου Mission Ε, η Taycan είναι έτοιμη να μπει στην παραγωγή μετά φυσικά από το ντεμπούτο της 48 ώρες από τώρα σε διάφορες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα σε Γερμανία, Κίνα και Καναδά. Θα είμαστε μάρτυρες της live πρεμιέρας όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια η Porsche.