Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έξυπνη ιδέα δίνει τέλος στο άγχος της φόρτισης

Ελλάδα 18:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έξυπνη ιδέα δίνει τέλος στο άγχος της φόρτισης

ΝΕΑ

Έξυπνη ιδέα δίνει τέλος στο άγχος της φόρτισης

ΝΕΑ

Το «φορητό» wallbox είναι μία ιδέα που θα μπορούσε να δώσει λύσεις σε όσους δυσκολεύονται με την φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων τους.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes παρουσίασε μια καινοτόμο λύση για την απλοποίηση της εμπειρίας φόρτισης για τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων με το Flexible Charging System Pro.

Αυτή η πρωτοποριακή συσκευή, που η εταιρία ονομάζει “μεταφερόμενο wallbox”, απλοποιεί τη διαδικασία φόρτισης για τους χρήστες, προσφέροντας μεγάλη ευκολία και ευελιξία.

Ικανό να παρέχει ισχύ φόρτισης έως 22 kW, το Flexible Charging System Pro είναι συμβατό με ένα ευρύ φάσμα ευρωπαϊκών τύπων πριζών, καθιστώντας το προσαρμόσιμο σε διάφορες υποδομές φόρτισης.

Advertisement
Advertisement

Ενώ μπορεί να τοποθετηθεί άνετα σε τοίχο σε ένα γκαράζ, η φορητότητά του επιτρέπει στους χρήστες να το αποθηκεύουν μέσα στα οχήματά τους, επιτρέποντας την αβίαστη φόρτιση σε δημόσιους σταθμούς οπουδήποτε.

Οι διάφοροι αντάπτορες που περιλαμβάνονται στο πλαίσιο της παράδοσης επιτρέπουν τη σύνδεση του οχήματος σε όλους σχεδόν τους ευρωπαϊκούς τύπους πριζών καθώς και σε δημόσια σημεία φόρτισης με ένα μόνο καλώδιο φόρτισης.

Advertisement

Κατά τη σύνδεση, το σύστημα διαχειρίζεται αυτόνομα τη διαδικασία φόρτισης, ρυθμίζοντας διαρκώς την ισχύ φόρτισης για μέγιστη αποδοτικότητα.

Η ασφάλεια είναι υψίστης σημασίας, με χαρακτηριστικά όπως η ανίχνευση σφαλμάτων στην παροχή ρεύματος και οι αισθητήρες θερμοκρασίας. Επιπλέον, το σύστημα είναι αδιάβροχο, ενισχύοντας την αξιοπιστία σε ποικίλες συνθήκες.

Advertisement

Οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν την φόρτιση μέσω της εφαρμογής Mercedes-Benz Charger App. Αυτή η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να προκαθορίζουν τις ρυθμίσεις φόρτισης και να ελέγχουν όλη την διαδικασία και εξ αποστάσεως.

Για να συμπληρώσει τη φορητότητά του, η Mercedes προσφέρει μια πολυτελή τσάντα αποθήκευσης για το καλώδιο φόρτισης, διατηρώντας τα εξαρτήματα οργανωμένα και εξασφαλίζοντας ένα πορτμπαγκάζ χωρίς ακαταστασία.

Με βάρος περίπου 5 κιλά, το Flexible Charging System Pro έχει σχεδιαστεί για εύκολο χειρισμό και μεταφορά.

Advertisement

Διαθέσιμο σε όλες τις χώρες της ΕΕ, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο, το σύστημα προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση για τις ανάγκες φόρτισης EV με κόστος 835 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Mercedes με νέα στρατηγική για τα ηλεκτρικά
Πόσα ηλεκτρικά ταξί έχουν πουληθεί στην Ελλάδα;
Μercedes: Ετοιμάζεται και baby ηλεκτρική G-Class