Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έξυπνες συμβουλές για να αντιμετωπίστε το χιόνι (video)

Ελλάδα 23:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έξυπνες συμβουλές για να αντιμετωπίστε το χιόνι (video)

ΝΕΑ

Έξυπνες συμβουλές για να αντιμετωπίστε το χιόνι (video)

ΝΕΑ

Το πιο σημαντικό όπλο απέναντι σε δύσκολες συνθήκες όπως αυτή της έντονης χιονόπτωσης που μας έπληξε πρόσφατα είναι η σωστή προετοιμασία και φυσικά η γνώση των τρόπων αντιμετώπισης όπως δείχνει και το σχετικό video

Advertisement
Advertisement

Ένα διαφορετικό video από αυτά που συνήθως φτιάχνει ανέβασε ο youtuber ChrisFix ο οποίος άφησε για λίγο τις συμβουλές σχετικά με την περιποίηση του αυτοκινήτου για να δώσει ορισμένες χρήσιμες οδηγίες που αφορούν την αντιμετώπιση του χιονιού.

Μεταξύ όσων αναφέρονται στο video κάποιες συμβουλές είναι σίγουρα ιδιαίτερα χρήσιμες για τον καθένα ανεξάρτητα από τον τύπο οχήματος που διαθέτει. Στο video ο ChrisFix εστιάζει περισσότερο στα pick-up τα οποία είναι εξαιρετικά διαδεδομένα στις ΗΠΑ όμως πολλά από αυτά που αναφέρει έχουν αντίστοιχη εφαρμογή σε όλα τα αυτοκίνητα. Η συμβουλή για παράδειγμα της θέσης παρκαρίσματος όταν γνωρίζουμε το ενδεχόμενο χιονόπτωσης είναι κάτι που μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμο. Ένα αυτοκίνητο που είναι παρκαρισμένο σε ευθεία ή κατηφόρα είναι πολύ πιο εύκολο να κινηθεί από κάποιο που πρέπει να ξεκινήσει σε ανηφόρα. Το ίδιο χρήσιμο μπορεί να αποδειχθεί και το κάθετο παράλληλο παρκάρισμα σε σχέση με το παρκάρισμα σε σειρά.

snow hacks

Advertisement
Advertisement

Από εκεί και πέρα πολλά μικρά τρυκ μπορούν να σας γλυτώσουν από αρκετή ταλαιπωρία όπως για παράδειγμα το να ρίξετε λίγο σπρέι σιλικόνης στις κλειδαριές αλλά και στα λάστιχα στις πόρτες ώστε να μην παγώσουν. Επιπλέον αρκετά έξυπνες είναι οι λύσεις που προτείνει ο ChrisFix για την απομάκρυνση του χιονιού από το παρμπρίζ και από το αμάξωμα χωρίς κόπο και χωρίς την πιθανότητα τραυματισμού του χρώματος.

Διαβάστε επίσης
Αυτό είναι το νέο Hyundai Ioniq 5 (video)
Οδηγώντας στο χιόνι το Toyota GR Yaris (video)
Abarth: 140.000…ευχαριστώ στους οπαδούς της (video)