Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έξι νέες BMW μεταξύ 2025 και 2027

Ελλάδα 14:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έξι νέες BMW μεταξύ 2025 και 2027

ΝΕΑ

Έξι νέες BMW μεταξύ 2025 και 2027

ΝΕΑ

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων του Ομίλου BMW, τα στελέχη της εταιρείας επιβεβαίωσαν το πρόγραμμα παρουσίασης των νέων αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων τους.

Advertisement
Advertisement

Όπως είναι γνωστό, η BMW έχει δημιουργήσει και εξελίσσει την καινούργια πλατφόρμα που ονομάζει «Neue Klasse» η οποία θα αποτελεί τη βάση για τα επόμενης γενιάς αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων της βαυαρικής εταιρείας, μεταξύ των ετών 2025 και 2027 θα παρουσιαστούν τουλάχιστον έξι καινούργια ηλεκτροκίνητα μοντέλα της.

Με αυτόν τον τρόπο τα στελέχη τής BMW επιβεβαίωσαν το βραχυμεσοπρόθεσμο επιχειρηματικό πλάνο τους τόσο για τον Τύπο όσο και για τους μετόχους και τους επενδυτές. Όπως ανακοινώθηκε, τα πρώτα δύο καινούργια αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα τα οποία θα βασίζονται στην νέα πλατφόρμα θα είναι ένα τετράθυρο και ένα SUV.

Advertisement
Advertisement

Αυτά, θα έχουν παραπλήσιες διαστάσεις με αυτές της Σειράς 3 και σχεδιαστικό στυλ το οποίο θα απηχεί αυτό του πρωτότυπου i Vision Dee (φωτογραφία επάνω) το οποίο παρουσιάστηκε στις αρχές Ιανουαρίου, στην Έκθεση Τεχνολογίας CES 2023.

Τα καινούργια μοντέλα θα αρχίσουν να κατασκευάζονται από τα μέσα του 2025 και έπειτα, στο εργοστάσιο της εταιρείας το οποίο βρίσκεται στην ουγγρική πόλη Debrecen. Από το 2026 αυτό θα συμβαίνει και στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Μονάχο ενώ έναν χρόνο αργότερα η παραγωγική διαδικασία των καινούργιων μοντέλων θα ξεκινήσει και στο Μεξικό, στο San Luis Potosi.

Advertisement

Βεβαίως, η BMW θα συνεχίσει το πρόγραμμα δημιουργίας των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων της ως τότε, δηλαδή ως το 2025. Έτσι, εντός της χρονιάς που διανύουμε θα παρουσιαστούν η i5 (η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της Σειράς 5) και η iX2 (η ηλεκτρική εκδοχή της X2), ενώ το 2024 θα εμφανιστεί η i5 Touring.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η BMW i5 Touring θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό στέισον
Ποια ηλεκτροκίνηση; Η BMW ετοιμάζει νέους κινητήρες!
Επίσημο: Τα κλασικά Mini θα βιώνουν δεύτερη νιότη

Advertisement