Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο αντισημιτισμός του Μασκ έχει επιπτώσεις στην Tesla

Ελλάδα 0:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο αντισημιτισμός του Μασκ έχει επιπτώσεις στην Tesla

ΝΕΑ

Ο αντισημιτισμός του Μασκ έχει επιπτώσεις στην Tesla

ΝΕΑ

Ο ισχυρός άνδρας της Tesla συνηθίζει να κάνει πολύ αμφιλεγόμενες δηλώσεις. Και μία από τις πιο πρόσφατες έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και προβληματισμό στους μετόχους της εταιρίας.

Advertisement
Advertisement

Η πρόσφατη διαμάχη γύρω από την ανάρτηση του Ίλον Μασκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την οποία υποστήριζε μια αντισημιτική θεωρία συνωμοσίας, έχει φέρει κύμα ανησυχίας στους επενδυτές της Tesla, προκαλώντας εκκλήσεις για δράση και λογοδοσία στην εταιρεία.

Τα σχόλια του Μασκ στην πλατφόρμα X, πρώην γνωστή ως Twitter, φαίνεται ότι υποστήριζαν μια αντισημιτική αφήγηση που κατηγορούσε ψευδώς την εβραϊκή κοινότητα ότι υποκινεί την εχθρότητα κατά των λευκών και υποστηρίζει την εισροή μειονοτήτων στα δυτικά έθνη.

Το σχόλιό του τροφοδότησε την οργή και την άμεση καταδίκη, συμπεριλαμβανομένης της κριτικής από τον Λευκό Οίκο και της αναστολής διαφημιστικών εκστρατειών από μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς όπως η Apple, η Disney και η ΕΕ.

Advertisement
Advertisement

Επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων συνταξιοδοτικών ταμείων της Νέας Υόρκης που διαχειρίζονται ένα κλάσμα των μετοχών της Tesla, εκφράζουν αποτροπιασμό και απαιτούν μέτρα.

Ο Μπραντ Λάντερ, ελεγκτής της πόλης που εποπτεύει μετοχές της Tesla αξίας σχεδόν 946 εκατομμυρίων δολαρίων, τόνισε τον πιθανό αντίκτυπο των ενεργειών του Μασκ στη φήμη και τις πωλήσεις της Tesla, υπογραμμίζοντας την παραβίαση του κώδικα δεοντολογίας της εταιρείας που απαγορεύει τον εκφοβισμό σε οποιοδήποτε επίπεδο.

Σε επιστολή του προς την πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Tesla, Robyn Denholm, ο Lander προέτρεψε να αναλάβουν δράση, δηλώνοντας ότι η μη αποτελεσματική αντίδραση θα καταστήσει τον κώδικα δεοντολογίας της εταιρείας άνευ νοήματος.

Advertisement

Άλλοι, όπως η Kristin Hull της Nia Impact Capital, επανέλαβαν τις ανησυχίες, υποστηρίζοντας ότι η συμπεριφορά του Μασκ εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη δέσμευσή του για την ευημερία της εταιρείας.

Η Hull πρότεινε πιθανά μέτρα που θα έπρεπε να εξετάσει το διοικητικό συμβούλιο, συμπεριλαμβανομένων της μομφής, του υποβιβασμού, της επανατοποθέτησης, της αναστολής ή της απομάκρυνσης του Μασκ από το ρόλο του.

Advertisement

Η έκκληση για παρέμβαση προκύπτει εν μέσω προηγούμενων κατηγοριών για ρατσισμό εντός της Tesla, συμπεριλαμβανομένων αγωγών σχετικά με τη μεταχείριση των μαύρων υπαλλήλων και ισχυρισμών για περιεχόμενο που προωθεί τον ναζισμό και εμφανίζεται μαζί με διαφημίσεις X.

Παρά τις επανειλημμένες αντιπαραθέσεις και τις νομικές εμπλοκές του Μασκ, το διοικητικό συμβούλιο της Tesla έχει επιδείξει απροθυμία να τον θέσει προ των ευθυνών του. Η σημαντική ιδιοκτησία του Μασκ σε ποσοστό άνω του 20% των μετοχών της Tesla ενδέχεται να συμβάλλει στη διστακτικότητα του διοικητικού συμβουλίου να λάβει μέτρα εναντίον του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Toyota και η Mercedes-Benz κορυφαία εταιρικά ονόματα
Τι συμβαίνει και τα «γυρίζει» ο Μασκ με την Tesla; (+video)
HR συμβουλές του Μασκ στον Πρωθυπουργό της Βρετανίας (+video)

Advertisement