Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Euro NCAP: 5 αστέρια κέρδισαν τα Honda Jazz και Mazda MX-30

Ελλάδα 2:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Euro NCAP: 5 αστέρια κέρδισαν τα Honda Jazz και Mazda MX-30

ΝΕΑ

Euro NCAP: 5 αστέρια κέρδισαν τα Honda Jazz και Mazda MX-30

ΝΕΑ

Με την κορυφαία βαθμολογία των πέντε αστέρων πέρασαν τις δοκιμές ασφάλειας του ανεξάρτητου οργανισμού Euro NCAP το Honda Jazz και το ηλεκτρικό SUV Mazda MX-30.

Advertisement
Advertisement

Το υβριδικό Honda Jazz και το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Mazda, το MX-30, αξιολογήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων.

Το Euro NCAP δημοσίευσε τον τρίτο γύρο των αποτελεσμάτων των δοκιμών ασφαλείας, του Honda Jazz και του Mazda, το MX-30. Τα δύο μοντέλα κατέκτησαν την ανώτερη βαθμολογία των πέντε αστέρων.

 Honda Jazz

Advertisement
Advertisement

Το Honda Jazz, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Ευρώπη το 2002, εφοδιάζεται με έναν υβριδικό κινητήρα. Μαζί με τη σύγχρονη τεχνολογία μετάδοσης κίνησης, είναι επίσης εξοπλισμένο με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου του αυτόνομου φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης.

Το σημαντικό είναι όμως η προσθήκη ενός ολοκαίνουργιου αερόσακου τοποθετημένου στο κέντρο που προστατεύει τον οδηγό και τον συνοδηγό σε περίπτωση ατυχήματος. Το Jazz πέτυχε την καλύτερη επίδοσή του στην προστασία ενηλίκων, παιδιών και πεζών.

Advertisement

Mazda MX-30

Η Mazda μπήκε με το MX-30 στους κατασκευαστές που έχουν στην γκάμα τους αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Φυσικά, το MX-30 (αν το συγκρίνουμε με το CX-30 με τους συμβατικούς κινητήρες είναι βαρύτερο), αλλά εξακολουθεί να προσφέρει την εντυπωσιακή επίδοση του  91% για την προστασία των ενηλίκων, χάρη στην ανασχεδιασμένη δομή του πλαισίου εμπρός και πλάγια.

Advertisement

Ο Γενικός Γραμματέας του Euro NCAP, Michiel van Ratingen δήλωσε:Η Honda και η Mazda αξίζουν συγχαρητήρια, για την επίτευξη βαθμολογίας πέντε αστέρων στα αυτοκίνητά τους. Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν ότι τα νέα πρωτόκολλα 2020 του Euro NCAP έχουν απτή επίδραση στον εξοπλισμό ασφαλείας και την απόδοση σύγκρουσης μοντέλων αυτοκινήτων στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Η ανταπόκριση της βιομηχανίας στις αξιολογήσεις των καταναλωτών παραμένει ένας από τους σημαντικότερους οδηγούς για την καινοτομία στην ασφάλεια των οχημάτων στην Ευρώπη“.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Νέο Honda Jazz: Με επαναστατικό κεντρικό αερόσακο

Διαθέσιμο για παραγγελίες το νέο Honda Jazz (τιμές)

Βραβείο Red Dot design 2020 για τα νέα Mazda CX-30 και MX-30 (+video)

Ντεμπούτο για το υβριδικό Mazda MX-30