Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι θέλει να μειώσει το κόστος ο νέος CEO της Daimler

Ελλάδα 17:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτσι θέλει να μειώσει το κόστος ο νέος CEO της Daimler

ΝΕΑ

Έτσι θέλει να μειώσει το κόστος ο νέος CEO της Daimler

ΝΕΑ

Ο Ola Kallenius θα επιδιώξει περαιτέρω συνεργασίες με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, προμηθευτές αλλά και εταιρείες τεχνολογίας.

Advertisement
Advertisement

Η Daimler θα μειώσει σημαντικά το κόστος ανάπτυξης των νέων αυτοκινήτων της Mercedes-Benz μέχρι το 2025 και θα εντείνει τις συμμαχίες με τους αντιπάλους ως τρόπο βελτίωσης των περιθωρίων κέρδους, δήλωσε ο Ola Kallenius, ο οποίος αναλαμβάνει τα ηνία της Daimler στις 22 Μαΐου.

«Η διάρθρωση του κόστους του ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι μεγαλύτερη από εκείνη του αυτοκινήτου με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Εργαζόμαστε σκληρά για να το μειώσουμε. Πρέπει να εργαστούμε για το κόστος των αρχιτεκτονικών οχημάτων. Από εκεί που βρισκόμαστε τώρα, πρέπει να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα μέχρι το 2025 όσον αφορά το κόστος», δήλωσε ο Kallenius.

Advertisement
Advertisement

Ο Kallenius, 49 ετών, αναμένεται να αντικαταστήσει τον Dieter Zetsche μετά την ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας στις 22 Μαΐου.

Ο νέος CEO του γερμανικού ομίλου ανέφερε επίσης ότι θα εξακολουθήσει να βασίζεται σε συμμαχίες για να μειώσει το κόστος ανάπτυξης και προμήθειας της Mercedes.

«Οι συνεργασίες θα αυξηθούν, οι συμμαχίες θα είναι όχι μόνο με άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων και προμηθευτές αλλά και με εταιρείες τεχνολογίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Advertisement

Η Daimler έχει συνάψει συμμαχίες με τις Renault, Nissan και BMW ώστε να μοιραστεί τα έξοδα ανάπτυξης και προμήθειας φορτηγών, λεωφορείων και επιβατικών αυτοκινήτων.

Advertisement

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία βασίζεται επίσης στις αυξανόμενες οικονομίες κλίμακας για τις ηλεκτρικές μπαταρίες αυτοκινήτων ως τρόπο για να μειώσει το κόστος. Επίσης, εργάζεται για να μειώσει τη χρήση δαπανηρών πρώτων υλών στις μπαταρίες αυτοκινήτων επιδιώκοντας να μειώσει τη χρήση κοβαλτίου.

Ο Kallenius ανέφερε ότι μπορεί να μειωθεί το κόστος παραγωγής των μπαταριών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλάζοντας το μίγμα κοβαλτίου, νικελίου και μαγγανίου.

Κάθε μπαταρία ηλεκτρικού αυτοκινήτου χρησιμοποιεί μεταξύ 8-12 χιλιόγραμμων κοβαλτίου το οποίο σε ποσοστό 50% προέρχεται από τα ορυχεία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

Advertisement

Ο Kallenius είπε ότι ο Daimler είχε μετακινηθεί από τη χρήση ίσων ποσοτήτων νικελίου, κοβαλτίου και μαγγανίου στις ηλεκτρικές μπαταρίες αυτοκινήτου του.

Η Daimler θέλει τουλάχιστον το ήμισυ των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων να είναι ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα έως το 2030.

Όσον αφορά στους υποψήφιους επενδυτές της Daimler, μεταξύ των οποίων και η κινεζική BAIC, ο Kallenius ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Καλωσορίζουμε τους επενδυτές που βλέπουν το μέλλον της κινητικότητας στη Daimler και επενδύουν μακροπρόθεσμα».