Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Με νέο hypercar η Peugeot στο Le Mans του 2022

Ελλάδα 10:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με νέο hypercar η Peugeot στο Le Mans του 2022

ΑΓΩΝΕΣ

Με νέο hypercar η Peugeot στο Le Mans του 2022

ΑΓΩΝΕΣ

Η Peugeot θα επιστρέψει στο Le Mans για τον 24ωρο αγώνα του 2022, με ένα νέο υβριδικό hypercar 680 ίππων που χρησιμοποιεί V6 κινητήρα twin turbo με χωρητικότητα 2,6 λίτρων.

Advertisement
Advertisement

Η γαλλική εταιρεία κυκλοφόρησε τις πρώτες λεπτομέρειες του αυτοκινήτου που θα κατασκευάσει για να ανταποκριθεί στους νέους κανονισμούς της κατηγορίας Le Mans Hypercar (LMH).

Το υβριδικό σύστημα θα συνδυαστεί με έναν V6 (με περιεχόμενη γενιά 90 μοιρών) twin turbo βενζινοκινητήρα με απόδοση 680 ίππων και χωρητικότητα 2.6-λίτρων. Το μηχανικό σύνολο ζυγίζει 165 κιλά και θα τοποθετηθεί πίσω από τον οδηγό. Αυτό θα συνδυαστεί με έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο εμπρός που θα αποδίδει 272 ίππους και θα τροφοδοτείται από μια μπαταρία 900V. Για τη μετάδοση της κίνησης, θα φροντίζει κιβώτιο ταχυτήτων με 7 σχέσεις.

Advertisement
Advertisement

Ο V6 κινητήρας έχει εξελιχθεί από την Peugeot Sport με βάση τα δεδομένα που έχει πάρει η ομάδα από τους V12 και V8 που χρησιμοποιήθηκαν στο προηγούμενο αγωνιστικό 908 Le Mans, ενώ υπάρχει και τεχνολογία από τους τετρακύλινδρους κινητήρες της Citroen, αυτούς που χρησιμοποιούσε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Ο François Coudrain, επικεφαλής του τμήματος που ασχολείται με τον κινητήρα, ανέφερε πως δοκίμασαν τη λύση με ένα μόνο turbo αλλά η τελική επιλογή με τα δύο, προσφέρει χαμηλότερο κέντρο βάρους και καλύτερο συνδυασμό απόδοσης, αποδοτικότητας και αξιοπιστίας.

Οι νέοι κανόνες του Le Mans ορίζουν τη μέγιστη έξοδο συστήματος στα 680 PS, οπότε η μονάδα θα ρυθμιστεί να έχει αυτή την ισχύ από τον V6 και τον ηλεκτροκινητήρα με διαφορετική αναλογία ανάλογα την εκάστοτε περίσταση. Οι κανόνες απαγορεύουν τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας σε ταχύτητες κάτω των 120 χλμ./ώρα, επομένως ο βενζινοκινητήρας θα είναι η μόνη πηγή ισχύος σε χαμηλές ταχύτητες.

Advertisement

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Peugeot e-208: Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 

Τα Peugeot Sport μοντέλα θα είναι είτε ηλεκτρικά, είτε υβριδικά

Με νέο logo η Peugeot Sport στο Le Mans

Advertisement