Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι θα είναι το νέο Peugeot 4008

Ελλάδα 6:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έτσι θα είναι το νέο Peugeot 4008

ΝΕΑ

Έτσι θα είναι το νέο Peugeot 4008

ΝΕΑ

Η Peugeot ετοιμάζει μπάσιμο στην κατηγορία των κουπέ SUV και οι καλλιτέχνες του είδους δεν μπορούν να περιμένουν τα επίσημα αποκαλυπτήρια.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα η αλήθεια είναι ότι οι αποκλίσεις σε σχέση με το τελικό μοντέλο συνήθως είναι ελάχιστες, κάτι που μας βοηθά ώστε να έχουμε μία καλή εικόνα μερικές ημέρες ή και μήνες νωρίτερα.

Το νέο 4008 έρχεται να τεθεί αντιμέτωπο με κουπέ SUV όπως το Renault Arkana ή το ηλεκτρικό Skoda Enyaq Coupe με εξίσου αιχμηρή εμφάνιση και σπορ σουλούπι. Θα πλασαριστεί ως το… αθλητικό μεγάλο αδελφάκι του 3008 και θα βασίζεται και αυτό στην ίδια πλατφόρμα EMP2 με το 308 κάτι που μαρτυρά και την ύπαρξη εξηλεκτρισμένων εκδόσεων.

Το κουπέ SUV θα κατασκευάζεται -όπως και το 308– στο Mulhouse της Γαλλίας και η πλήρης αποκάλυψη του έχει προγραμματιστεί για την έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού τον ερχόμενο Οκτώβριο. Στα τέλη του ίδιου έτους θα ξεκινήσει και η εμπορική του πορεία σε τέσσερις plug-in υβριδικές εκδόσεις, με κοινό παρονομαστή τον 1.600αρη turbo βενζινοκινητήρα PureTech, με ένα ή δύο (ανάλογα την έκδοση) ηλεκτρικά μοτέρ και μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 12,4 kWh.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, η γκάμα επαναφορτιζόμενων εκδόσεων φαίνεται πως θα περιλαμβάνει δύο προσθιοκίνητες εκδόσεις απόδοσης 180 και 225 ίππων, αλλά και ισάριθμες τετρακίνητες των 300 και 360 PS. Βασικό χαρακτηριστικό του επερχόμενου 4008 θα συνιστά η έντονα επικλινής οροφή, η οποία θα προσδίδει στο μοντέλο ιδιαίτερα δυναμική εμφάνιση.

Εντούτοις, η κομψή φύση του γαλλικού SUV θα είναι εμφανής στο μπροστινό μέρος, παρουσία της σύγχρονης μάσκας της Peugeot, του νέου της εμβλήματος, αλλά και των κομψών LED φωτών, πλαισιωμένα από κάθετα φώτα ημέρας σε σχήμα “δοντιού λιονταριού”.

Advertisement

H σύγχρονη -και πετυχημένη- συνταγή της Peugeot θα εφαρμόζεται και στο πίσω μέρος, με μεγάλη πρωταγωνίστρια τη μαύρη φάσα που γεφυρώνει τα φώτα. Στο εσωτερικό θα γίνεται εκτενής χρήσης ποιοτικών υλικών, με το βλέμμα να μαγνητίζει η ευκρινής οθόνης αφής 10” για το νέο σύστημα πολυμέσων i-Connect Advanced, και της ίδιας διαμέτρου ψηφιακού πίνακα οργάνων. Δημοσιεύματα, τέλος, αναφέρουν ότι το 4008 θα λανσαριστεί με αρχική τιμή αγοράς γύρω στα 30.000 ευρώ για τις βασικές εκδόσεις εξοπλισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το νέο Peugeot 308 με bonus λανσαρίσματος
Συγκριτική δοκιμή: Peugeot 208 1.2 PureTech 100 PS vs VW Polo 1.0 TSI 95 PS
Συγκριτική δοκιμή: Peugeot 2008 1.2 130 PS vs VW T-Roc 1.0 110 PS

Advertisement