Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό το Honda Civic Type R Mugen RR είναι εξαιρετικά σπάνιο

Ελλάδα 3:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό το Honda Civic Type R Mugen RR είναι εξαιρετικά σπάνιο

ΝΕΑ

Αυτό το Honda Civic Type R Mugen RR είναι εξαιρετικά σπάνιο

ΝΕΑ

Είναι ένα από τα 300 αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν με όλο το πακέτο των βελτιώσεων από τη Mugen και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το συγκεκριμένο Civic Type R της Honda κοστίζει κάτι παραπάνω από 100.000 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά και τα χρήματα είναι πολλά για ένα Honda Civic Type R FD2 αλλά προφανώς το συγκεκριμένο κόκκινο είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο.

Αυτή την περίοδο, τα Honda Civic Type R της γενιάς FD2 δεν αγγίζουν καν αυτές τις τιμές ως μεταχειρισμένα, ακόμα και στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η απήχηση που έχει το μοντέλο είναι ιδιαίτερα υψηλή. Αυτό το κόκκινο όμως δεν είναι ένα συνηθισμένο Type R. Είναι ένα Civic Type R Mugen RR, ένα από τα μόλις 300 (το Νο 24) που κατασκευάστηκαν για την ιαπωνική αγορά και τώρα προς πώληση, από το Torque GT. Εκτός από το ξεχωριστό χρώμα στο αμάξωμα που είναι το Milano Red, το FD2 Civic Type R Mugen RR έχει υποστεί «δίαιτα» για τον περιορισμό του βάρους του στα 1.255 κιλά, με μια σειρά αναβαθμίσεων που περιλαμβάνουν πολύ ανθρακόνημα και αλουμίνιο.

Advertisement
Advertisement

Επίσης αποκλειστικά για το Mugen RR είναι και τα sport καθίσματα Recaro SP-X, καθώς και άλλες επιλογές της καμπίνας. Οι τροχοί είναι της Mugen, με 7 ακτίνες και διάμετρο 18 ιντσών. Κάτω από το καπό, αυτό το Type R Mugen RR φιλοξενεί τον κινητήρα με τη χωρητικότητα των 2,0 λίτρων που με κάποιες επεμβάσεις αποδίδει 237 ίππους και μέγιστη τιμή ροπής 22,2 kgm. Στις επεμβάσεις της Mugen, υπολογίστε τους εκκεντροφόρους, την εξάτμιση από την πολλαπλή έως την απόληξη και τον επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου.

Το κιβώτιο είναι χειροκίνητο 6 σχέσεων και αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει συντηρηθεί άριστα μέχρι στιγμής, όπου στο κοντέρ του γράφει 52.946 χιλιόμετρα. Από αυτά, μόνο τα 440 χιλιόμετρα έχουν γίνει στη Βρετανία. Ο αγοραστής θα παραλάβει το πλήρες ιστορικό της συντήρησης του αυτοκινήτου (στα Ιαπωνικά), καθώς και τα εγχειρίδια του κατόχου για το Mugen RR. Η Torque GT για το αυτοκίνητο ζητά 107.230 ευρώ και το ποσό –για την αγορά της Βρετανίας- κρίνεται ως «βατό» για κάποιον που θέλει να αποκτήσει ένα τόσο ιδιαίτερο Honda Civic Type R και σε τόσο καλή κατάσταση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συγκριτικό: Honda Civic Type R vs VW Golf GTI
Θα θέλαμε το αγροτικό της Honda στην Ευρώπη;
Η Mugen “πειράζει” την εμφάνιση του νέου Honda HR-V

Advertisement