ΝΕΑ

Έτοιμο για την… πρίζα το ηλεκτρικό Focus

Ελλάδα 11:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έτοιμο για την… πρίζα το ηλεκτρικό Focus

ΝΕΑ

Έτοιμο για την… πρίζα το ηλεκτρικό Focus

ΝΕΑ

Θέμα εβδομάδων είναι το λανσάρισμα στην Ευρώπη του ηλεκτρικού Focus, ενώ σε ορισμένες χώρες είναι ήδη γνωστές οι τιμές πώλησής του. Το μηδενικών ρύπων μικρομεσαίο Ford κατασκευάζεται από τον περασμένο Ιούνιο στο εργοστάσιο του Σααρλούις, στη Γερμανία. Στην Αυστρία θα κοστίζει 39.990 ευρώ, ενώ πληροφορίες για το πότε και με ποιες τιμές θα διατίθεται στην Ελλάδα θα έχουμε το Σεπτέμβριο.

Advertisement
Advertisement

Το Focus Electric κυκλοφορεί στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2012 και πρόσφατα η Ford ανακοίνωσε μείωση της τιμής του κατά 4.000 δολάρια, προκειμένου να βελτιώσει τις πωλήσεις του. Κάτι ανάλογο έπραξε εξάλλου τόσο η Nissan με το Leaf όσο και η Chevtolet με το Volt. Πέρα από το υψηλό κόστος των μπαταριών, εμπόδια στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στέκονται τόσο η μικρή αυτονομία όσο και το περιορισμένο δημόσιο δίκτυο φόρτισης.

Το Focus Electric διαθέτει ηλεκτροκινητήρα ισχύος 145 PS, ο οποίος παίρνει ισχύ από μπαταρίες ιόντων λιθίου και αναπτύσσει τελική ταχύτητα 135 km/h. Πλήρως φορτισμένες (εντός διαστήματος 3-4 ωρών), προσφέρουν αυτονομία 150-160 km, ενώ ο ενσωματωμένος φορτιστής των 6,6 kW εξασφαλίζει αυτονομία 100 km σε περίπου 2-3 ώρες.

Η γκάμα των «πράσινων» μοντέλων της Ford στην Ευρώπη θα διευρυνθεί το 2014 με το  plug-in υβριδικό C-MAX Energi και το 2015 με το υβριδικό Mondeo.

Advertisement
Advertisement