Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Έτοιμο το νέο ηλεκτρικό της Ford

Ελλάδα 12:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτοιμο το νέο ηλεκτρικό της Ford

Mobility

Έτοιμο το νέο ηλεκτρικό της Ford

Mobility

Πρόκειται για ένα crossover που στη γκάμα της Ford θα τοποθετηθεί πάνω από το Puma και θα έρθει ως συνέχεια του προγράμματος εξηλεκτρισμού της μάρκας, που θα έχει έως το 2024 στη διάθεση των πελατών της, 9 ηλεκτρικές προτάσεις.

Advertisement
Advertisement

Η επίθεση της Ford έχει ήδη ξεκινήσει και τώρα είμαστε μπροστά στο πρώτο teaser για το νέο ηλεκτρικό της μοντέλο.

Η Ford μας έδωσε την πρώτη αποκαλυπτική ματιά σε ένα από τα επερχόμενα ηλεκτρικά μοντέλα για την Ευρωπαϊκή αγορά. Με ένα tweet, ο γενικός διευθυντής της Ford Model e Europe, τράβηξε λίγο την κουκούλα κάτω από την οποία βρίσκεται το πρώτο ηλεκτρικό επιβατικό που θα κατασκευάζεται στην Κολωνία. Η πλήρης αποκάλυψη του αυτοκινήτου, αναμένεται να γίνει στις αρχές του 2023.

Advertisement
Advertisement

Αυτό που ξέρουμε μέχρι στιγμής, είναι πως πρόκειται να για ένα crossover μοντέλο που βάσει μεγέθους θα τοποθετηθεί, ένα σκαλί πάνω από το Puma (και μέσα στο 2023 θα έχουμε νεότερα για το επόμενο, που θα είναι λίγο μεγαλύτερο και θα τοποθετηθεί κάτω από τη Mustang Mach E). Για την εμφάνισή του, δεν έχουμε και πολλά να πούμε, καθώς δεν φαίνεται κάτι ιδιαίτερο.

Φυσικά το μεσαίου μεγέθους crossover διαθέτει καμπυλωτό μπροστινό προφυλακτήρα με κάθετες εισαγωγές αέρα στο χαμηλό του μέρος, που θα δίνουν λίγο πιο περιπετειώδη εμφάνιση στο σύνολο. Φαίνονται λίγο και οι προβολείς, οι οποίοι διαθέτουν φώτα ημέρας σε σχήμα L. Από την κουκούλα που «αγκαλιάζει» το αμάξωμα, μπορούμε να διακρίνουμε πως οι «ώμοι» του αμαξώματος είναι τονισμένοι αλλά και η οροφή του μοντέλου έχει κλίση προς τα πίσω.

Advertisement

Το μοντέλο υπόσχεται μεγάλη διαφοροποίηση από τα υπόλοιπα ηλεκτρικά της γκάμας, θέτοντας μάλιστα και νέα δεδομένα στην κατηγορία των μοντέλων με μηδενικούς ρύπους.  Η Ford άλλωστε, ετοιμάζει ολόκληρη γκάμα που θα αποτελείται από 9 ηλεκτρικά για την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της ανάλογης έκδοσης στο Puma. Με αυτά τα δεδομένα, η εταιρεία έχει ετήσιο στόχο πωλήσεων που θα φτάνει τα 600.000 αυτοκίνητα από το 2026 μόνο στην Ευρώπη.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πιο «αμερικάνικα» τα Ford της Ευρώπης
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο ηλεκτρικό Ford Puma
To ξεχωριστό Ford Puma