Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Έτοιμο τo Made in Turkey ηλεκτρικό λεωφορείο

Ελλάδα 7:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτοιμο τo Made in Turkey ηλεκτρικό λεωφορείο

Fleet Cars

Έτοιμο τo Made in Turkey ηλεκτρικό λεωφορείο

Fleet Cars

Πρόκειται για το πρώτο 100% αμιγώς ηλεκτρικό λεωφορείο της γειτονικής χώρας που είναι κατασκευασμένο αποκλειστικά από… made in Turkey εξαρτήματα.

Advertisement
Advertisement

Σε μαζική παραγωγή είναι έτοιμο να υποβληθεί το 100% τουρκικό και αμιγώς ηλεκτρικό λεωφορείο, Avenue EV, όπως ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα.

Την παραγωγή του οχήματος έχουν αναλάβει από κοινού η τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία Temsa – μια κοινοπραξία μεταξύ του βιομηχανικού και χρηματοοικοινομικού ομίλου Sabanci Holding και του ολλανδικού ομίλου επενδύσεων PFF Group – και ο Τούρκος γίγαντας της αμυντικής βιομηχανίας Aselsan. Ο τελευταίος είναι αυτός που θα εφοδιάσει το όχημα με το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

«Είμαστε περήφανοι για την πρόοδο που έχουμε σημειώσει σήμερα […] και χαρούμενοι για το Avenue EV, ένα ισχυρών επιδόσεων, αποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον ηλεκτρικό λεωφορείο, εξελιγμένο ως μέρος του οράματος της Temsa και της τεχνογνωσίας της Aselsan. Το όχημα είναι έτοιμο για μαζική παραγωγή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Temsa, Tolga Kaan Doğancıoğlu. «Στην Temsa θα συνεχίσουμε να έχουμε “λόγο” σε κάθε έκφανση της ηλεκτροκίνησης στο μέλλον», πρόσθεσε.

Advertisement
Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ερντογάν: Λεφτά με το… τσουβάλι απο το πουθενά

Advertisement

Οι πρώτες παραδόσεις του λεωφορείου είναι προγραμματισμένες για τις επόμενες μέρες και αφορούν δημόσια ιδρύματα. Η τουρκική χώρα προσδίδει τεράστια σπουδαιότητα στο λανσάρισμα του οχήματος, ευελπιστώντας πως θα λειτουργήσει ως αφετηρία για την περαιτέρω εξέλιξη εγχώριων ηλεκτρικών συστημάτων που θα αμβλύνουν την ενεργειακή της εξάρτηση.

Advertisement

Όπως αναφέρεται, το Avenue EV εφοδιάζεται με 80 χιλιόμετρα αυτονομίας και θα μπορεί να «επιχειρεί» απρόσκοπτα για 24 ώρες. Η φόρτιση θα απαιτεί μόλις 15 λεπτά, παρέχοντας στο λεωφορείο την ευελιξία ανεφοδιασμού με ηλεκτρική ενέργεια, κατά τη διάρκεια των στάσεων.

Στο εσωτερικό του υπάρχει χώρος για 35 καθήμενους και 52 όρθιους επιβάτες, όπως για ένα αμαξίδιο για άτομα με αναπηρία.

Advertisement

Ο ηλεκτρικός κινητήρας, ο μετατροπέας ισχύος, ο εγκέφαλος (ECU) και ο πίνακας οργάνων είναι μόλις μερικά από τα εξαρτήματα που μέχρι πρότινος δεν ήταν δυνατό να παραχθούν στην Τουρκία. Η εξέλιξη και η κατασκευή τους πλέον, όμως, γίνεται από την Aselsan, αναδεικνύοντας το Avenue EV στο τουρκικό όχημα με τη μεγαλύτερη «εξάρτηση» από εγχώρια κατασκευασμένα εξαρτήματα.   

«Έχουμε εξελίξει το Avenue EV, ένα προηγμένης τεχνολογίας προϊόν που είναι ιδανικό για τις μοντέρνες πόλεις», δήλωσε από τη μεριά του ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Aselsan, Ibrahim Bekar, επισημαίνοντας πως κινητήριος μοχλός για τη σύναψη συνεργασίας με την Temsa ήταν η συνεισφορά στην οικονομία της χώρας μέσω προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έτοιμο το ηλεκτρικό τρακτέρ της Τουρκίας – Ερχεται και Ελλάδα…
Τουρκία: Εκτόξευση στις πωλήσεις αυτοκινήτων… λόγω υποτίμησης
Ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία η επένδυση της VW στην Ελλάδα